Aventurile lui cepelica

scrisa de Gianni Rodari

Aventurile lui cepelica de Gianni Rodari Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Aventurile lui cepelica 24.5 lei *
Aventurile lui cepelica 26.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Gianni Rodari
Traducator (i): Mircea Santimbreanu
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-50-3717-8
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Dupa 55 de ani de la publicarea lor in limba romana, Aventurile lui Cepelica, intr-o editie superb ilustrata de Manuela Santini, ii vor bucura iarasi pe cei mari si cei mici

„Cepelica era fiul batranului Cepeloi si avea nu mai putin de sapte frati: pe unul il chema Ceapaverde, pe altul Cepeluta, pe celalalt Cepusoara si asa mai departe, nume, fireste, cum nu se poate mai potrivite pentru mladitele unei prea cinstite familii de ceapa.“ Asa incepe povestea care ne deschide poarta spre o gradina secreta, unde fructele si legumele prind viata si trec prin aventuri de negandit. Peste aceasta lume fantastica si colorata, forfotind de personaje simpatice si ciudate (cavalerul Patlagica, cumatrul Afina, baronul Portocala, mister Morcovely, Ridichiuta, contesele Ciresiamare) domneste printul Lamaie – o acritura! – cu armata lui de Lamaiasi. Acuzat de printul cel hain pentru vina de a-l fi calcat pe batatura, batranul Cepeloi ajunge in inchisoare, iar Cepelica, ajutat de mos Dovleac, mesterul Strugure, lelea Lubenita, Capsunica si Ciresel, pune la cale un iscusit plan de evadare. Dar pana sa le reuseasca isprava, prietenii nostri trec printr-o groaza de peripetii, pe care Gianni Rodari le-a insemnat constiincios intr-o carte frumoasa, ca sa le poata citi toti copiii.


Carti similare cu Aventurile lui cepelica

Copila-stea

Copila-stea

de Jerry Spinelli

mai mult
Cele mai frumoase povesti japoneze pentru copii

Cele mai frumoase...

de Florence Sakade

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!