Istoria artei

scrisa de E.H. Gombrich

Istoria artei de E.H. Gombrich Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Istoria artei 96.75 lei *
Istoria artei 111.75 lei *
Istoria artei 134.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Autor (i): E.H. Gombrich
Traducator (i): Nicolae Constantinescu
Numar de pagini: 688 pagini
ISBN: 978-973-124-723-6
Anul aparitiei: 2012
Descriere: „Este cel mai bine vanduta carte despre istoria artei; si nu e de mirare: este pe intelesul tuturor, lucida, o autoritate in materie, impresionand prin entuziasmul autorului." - Sir Hugh Casson, Presedinte al Royal Academy (1976-1984)

In lumea intreaga, cititorii de toate varstele si de toate tipurile au vazut in Prof. Gombrich un adevarat maestru care imbina cunoasterea si intelepciunea cu talentul unic de a-si exprima deschis dragostea profunda pentru operele de arta pe care le descrie. Istoria artei isi datoreaza popularitatea caracterului direct si simplu al scrierii, precum si priceperii autorului de a expune o naratiune clara. Scopul sau este acela de „a aduce o oarecare ordine, o anumita claritate in multimea de nume proprii, date si stiluri care complica putin lucrarile mai specializate". Datorita cunostintelor despre psihologia artelor vizuale, Gombrich ne face sa vedem istoria artei ca pe o „inlantuire neintrerupta de traditii inca vii, care leaga arta epocii noastre de aceea din vremea piramidelor."

„O carte care, fiind citita de atata lume, ar putea influenta mentalitatea unei generatii. Gombrich scrie intr-o maniera sfatoasa si apropiata. Poate limpezi in cateva cuvinte intreaga atmosfera a unei perioade." - The Times Literary Supplement (recenzie la prima editie, 27 ianuarie 1950)

„Ii sunt extrem de recunoscator lui Ernst Gombrich. Am citit Istoria artei pe vremea cand eram elev cu o mare curiozitate si un interes crescand. Mi-a insuflat ideea rolului central al artei in experienta umana. Combinand cunostintele vaste cu aprecierile personale, m-a incurajat sa vad mai multe picturi si sculpturi cu putinta. Am recitit cartea de curand si este la fel de impresionanta." - Antony Gormley, sculptor (1994)

„A fost prima istorie a artei pe care am citit-o ca student la Arte. A fost o revelatie si n-am putut s-o las din mana. Mi-a deschis usa catre unele dintre cele mai marete realizari ale spiritului uman. Scrisa cu dragoste si eruditie, cu limpezime si profunzime, este o lucrare fundamentala pentru aprecierea artei." - Bridget Riley, artist (1995)

„Ca orice istoric de arta din generatia mea, felul meu de a gandi pictura a fost in mare masura modelat de Ernst Gombrich. Aveam 15 ani cand am citit Istoria artei si, la fel ca milioane de oameni dupa aceea, am simtit ca mi s-a oferit harta unei tari vaste si, odata cu ea, increderea de a explora mai multe, fara teama de a ma simti coplesit." - Neil MacGregor, director al National Gallery, Londra (1995)

„Ecuatie: cunoastere + ochi = Gombrich." - Henri Cartier-Bresson, fotograf (1995)


Carti similare cu Istoria artei

Cubism

Cubism

de Anne Gantefuhrer-trier, Anne Gantefuhrer-trier

mai mult
Introducere in shakespeareologie

Introducere in...

de Dan A. Lazarescu

mai mult
Noaptea sexuala

Noaptea sexuala

de Pascal Quignard

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!