Vindecatorul

scrisa de Sebastian A. Corn

Vindecatorul de Sebastian A. Corn Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Vindecatorul 4.34 lei *
Vindecatorul 26.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Sebastian A. Corn
Numar de pagini: 376 pagini
ISBN: 978-973-23-1966-6
Anul aparitiei: 2008
Descriere: „In pestera de la Altamira numai imaginile vorbesc. Dar, oricat le-am privi si le-am cerceta, nu vom putea afla niciodata daca primii oameni care le-au pictat isi vorbeau, cum sunau cuvintele lor si, mai ales, in ce fel a aparut insasi esenta omului, adica limbajul.
Acolo unde stiinta s-a dat de multa vreme batuta, in locul istoriei inca nenascute, numai literatura, adica tocmai arta limbajului, mai poate imagina un raspuns. Povestea inventarii limbajului nu poate fi decat inventata. Obisnuit cu survolarea de la mare distanta a epocilor si cu temeritatea ipotezelor absolute, Sebastian A. Corn povesteste istoria aparitiei limbajului omenesc creand o fictiune cu multe mistere: de ce tocmai un mut ii invata pe oameni sa vorbeasca? De ce acest mut care raspandeste darul vorbirii este tocmai un Ucigas trimis de un Vindecator? Ce relatie abisala, de negandit, exista intre cuvinte, tamaduire si moarte?
Vindecatorul este un fantasy metafizic ce impune definitiv un autor ajuns la deplina maturitate artistica.
In ciuda catorva tentative de evadare, imaginea scriitorului Sebastian A. Corn a ramas, pina de curand, cea a unui remarcabil autor S.F. – un original post-cyberpunk, cu deschidere catre experimentul mitologic si metafictional. Insa prin acest roman cu titlu samanic el face pasul decisiv catre mainstream. Intorcand pe dos formula SF-istica, fantezia experimentala a lui Corn pune in miscare povestea captivanta a unui erou preistoric, scrisa la persoana intai pentru viitor. Aventurile si cautarile epopeice ale unei lumi inca salbatice se imbina subtil cu aventura nasterii si dezvoltarii limbajului-care-modifica-lumea. Mai precis, cu trecerea acestuia din planul gandirii magice in cel dezvrajit al scrierii. Scris cu o simplitate adecvata subiectului si cu subtexte de virtuoz, romanul este spectaculos, o adevarata revelatie. O poveste cum ati fi vrut de mult sa cititi si un virtual titlu de varf in proza acestui an.” (Paul Cernat)


Carti similare cu Vindecatorul

The year s best fantasy & horror

The year s best...

de Datlow Ellen

mai mult
Luna plina

Luna plina

de Kelley Armstrong

mai mult
Fire & ice - cronica dragonilor

Fire & ice - cronica...

de Stelian Turlea

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!