O vara fara barbati

scrisa de Siri Hustvedt

O vara fara barbati de Siri Hustvedt Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
O vara fara barbati 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Siri Hustvedt
Traducator (i): Veronica D. Niculescu
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 978-973-46-2649-6
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Scrisa la persoana intaii, cu un rafinament si o finete remarcabile, O vara fara barbati este o carte despre descoperirea sinelui feminin, despre diferentele dintre sexe, despre maturizare si recuperare, o remarcabila cufundare in universul profund al feminitatii.

Mia Fredricksen, personajul principal din O vara fara barbati, pare o femeie implinita. Ajunsa la cincizeci si cinci de ani, are o cariera universitara, este o poeta cu un oarecare renume si are o fiica fermecatoare, care e actrita. Insa romanul debuteaza cu naruirea universului stabil al eroinei: dupa treizeci de ani de casnicie, sotul ei, Boris Izcovich, o paraseste, spunandu-i ca vrea sa ia o pauza. Numai ca Mia afla ca „pauza” este o colega a acestuia, cu douazeci de ani mai tanara. Dupa o cadere nervoasa, Mia se intoarce peste vara in Bonden, orasul copilariei ei, unde se integreaza intr-un univers exclusiv feminin, in care idiosincraziile si obsesiile batranelor dintr-un azil alterneaza cu vitalitatea si cruzimea copilareasca ale unui grup de fetite carora le preda un curs de poezie.

„O vara fara barbati are aerul unei carti luminoase, in ciuda unui subiect de viata si de moarte... Printre partile cele mai incantatoare ale romanului se numara analizele asupra femeilor si barbatilor, dar si Mia insasi, personajul central, o fiinta onesta, spirituala si intelegatoare.” (The New York Times Book Review)

„Romanul lui Siri Hustvedt poarta in el simbolul unui nou inceput. Povestea poetei Mia depaseste o tema dureroasa – destramarea unei casnicii, apropierea mortii, farsele chinuitoare ale unor fete puse pe rele – si are tot timpul in fundal autoironia si optimismul unei comedii caustice.” (The Guardian)

„Mia Fredricksen, poeta naratoare din O vara fara barbati, este daruita cu empatie, ironie si o doza sanatoasa de revolta feminina impotriva felului in care sunt subestimate mintile si trupurile femeilor. Cartea merita citita si pentru rafinamentul cu care e descris totul, de la iubire si rautatea adolescentelor pana la sexul conjugal.” (Associated Press)


Carti similare cu O vara fara barbati

Cusătoresele

Cusătoresele

de Emilia Muller

mai mult
Fugara

Fugara

de Alice Munro

mai mult
Buna seara lucrurilor de pe-aici

Buna seara lucrurilor...

de Antonio Lobo Antunes

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ale.
Recenzii: 0
Carti citite: 115