Printul mecanic - dispozitive infernale (cartea a doua)

scrisa de Cassandra Clare

Printul mecanic - dispozitive infernale (cartea a doua) de Cassandra Clare Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Leda
Autor (i): Cassandra Clare
Traducator (i): Shauki Al-Gareeb, Bogdan Alexandru Sasu
Numar de pagini: 432 pagini
ISBN: 978-973-102-433-2
Anul aparitiei: 2012
Descriere: In lumea magica a Londrei Victoriene, Tessa Gray si-a sasit in Sfarsit Locul, alaturi de vanatorii de umbre. Dar linistea se dovedeste a fi trecatoare cand forte intunecate din Conclav planuiesc s-o inlature pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Daca se va intampla acest lucru, Tessa va ajunge pe strazi, prada usoara pentru misteriosul Magistru, care urmareste sa se foloseasca de puterile ei in scopuri nu tocmai nobile.
Cu ajutorul lui Will si Jem, Tessa descopera ca razboiul purtat de Magistru impotriva vanatorilor de umbre este cat se poate de personal. El ii invinuieste pentru o tragedie petrecuta cu mult timp in urma, din pricina careia, sustine el, viata ii fusese distrusa. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni calatoresc din Yorkshire-ul invaluit in ceata spre un conac de care sunt legate povesti cumplite; din cartierele saracacioase ale Londrei spre o sala de bal fermecatoare, unde Tessa descopera ca adevarul despre originile ei este mult mai sinistru decat isi inchipuise vreodata. Cand se intalnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, acestia inteleg ca Magistrul le stie fiecare miscare – si ca unul dintre apropiatii lor i-a tradat.
Tessa realizeaza ca inima ii bate din ce in ce mai tare pentru Jem, insa dorinta de a fi cu Will, in pofida starilor lui sumbre, continua sa o tulbure. Dar ceva se schimba in Will – zidul pe care baiatul si-l construise in jurul lui incepe sa se naruie. Daca-l vor gasi pe Magistru, va putea oare Will sa se elibereze de secretele sale si sa-i ofere Tessei raspunsurile legate de originea si de menirea ei?
In vreme ce cautarea Magistrului, dar si a adevarului, ii pune pe cei trei prieteni in situatii primejdioase, Tessa intelege ca, atunci cand amesteci dragostea cu minciunile, poti corupe chiar si cea mai curata inima.
Exclusiv in aceasta editie din Printul mecanic, trei texte inedite:
- Dedicatia lui Will pentru Tessa pe un exemplar din Poveste despre doua orase,de Charles Dickens;
- Epistola scrisa de Will pentru familia lui, la implinirea varstei de saptesprezece ani, dar pe care nu o va expedia niciodata;
- Scurta relatare a primei intalniri dintre Jem si Tessa.


Carti similare cu Printul mecanic - dispozitive infernale (cartea a doua)

Cavalerul umbrelor

Cavalerul umbrelor

de Roger Zelazny

mai mult
Sa n-o saruti pe isabel

Sa n-o saruti pe isabel

de Sergiu Somesan

mai mult
Divergent (vol.1)

Divergent (vol.1)

de Veronica Roth

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

motianda
Recenzii: 0
Carti citite: 66

Terra
Recenzii: 0
Carti citite: 54

Piticel
Recenzii: 0
Carti citite: 148