1q84 (iii)

scrisa de Haruki Murakami

1q84 (iii) de Haruki Murakami Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
1q84 (iii) 22.98 lei *
1q84 (iii) 27.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Haruki Murakami
Numar de pagini: 432 pagini
ISBN: 978-973-46-2395-2
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Mult-asteptatul volum 3 al trilogiei 1Q84, o carte in care Haruki Murakami ne promite sa dezlege enigmele lasate in suspans, un roman in care magicul si oniricul sunt lasate sa se manifeste cu naturalete si ingeniozitate.

Ramanem in 1Q84 sau exista totusi o portita inapoi catre 1984? Menit sa ofere un final povestii lui Tengo si a lui Aomame, ultimul volum aduce o serie de complicatii narative. Desi continua cu acelasi suspans nebun din primele doua volume, povestea trece acum intr-un registru mai cald, mai protector. Optica se schimba, miza se schimba.
Structura cartii urmeaza acum nu doua, ci trei fire narative, care tind tot mai mult sa se intersecteze. Se creeaza punti, se ofera raspunsuri, dar sunt raspunsuri care doar deschid calea catre noi intrebari. Cine este incasatorul care nu suna niciodata la sonerie, ci bate insistent in usa, cerand sa i se plateasca taxa cuvenita? Cine se ascunde in noua crisalida de aer? Se mai poate pleca din orasul pisicilor?

„Te-ai astepta ca, odata cu ultima pagina, o carte atat de mare sa-si incheie socotelile cu publicul sau, sa rezolve orice urma de mister. Domnul Murakami respinge astfel de «marunte» obligatii si lasa cateva dintre raspunsurile la intrebari prada imaginatiei cititorului.” (The New York Times)

„In acest ultim volum din 1Q84 regasim ecouri din trilogia Millenium, a lui Stig Larsson, doar ca in epopeea suedeza nu ies spiridusi inspaimantatori din gurile caprelor si ale oamenilor, nici nu apare ca din senin o a doua luna. Aceasta e si marca unui roman semnat de Haruki Murakami, in care magicul si oniricul sunt lasate sa se manifeste cu naturaletea si ingeniozitatea cu care personajele sale si-ar gati complicatele feluri de mancare.” (The Guardian)


Carti similare cu 1q84 (iii)

Sageata timpului

Sageata timpului

de Martin Amis

mai mult
Solar

Solar

de Ian McEwan

mai mult
Puls

Puls

de Julian Barnes

mai mult



Recenzii

aniela aniela pe 2012-12-08 19:58:13 Rating:

Romanul este construit, în principal, în jurul a douã personaje: Tengo, profesor de matematicã care lucreazã disciplinat la primul sãu roman, şi Aomame, fostã colegã de gimnaziu cu Tengo –perioadã în care cei doi s-au îndrãgostit iremediabil, pentru a se pierde din vedere ulterior-, acum specialistã în stretching şi asasin ocazional pentru a rãzbuna violenţele conjugale prin care trec...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Fata Naiva
Recenzii: 0
Carti citite: 24

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126