Zaira

scrisa de Catalin Dorian Florescu

Zaira de Catalin Dorian Florescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zaira 0 lei *
Zaira 31.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Catalin Dorian Florescu
Traducator (i): Mariana Barbulescu
Numar de pagini: 472 pagini
ISBN: 978-973-46-1600-8
Anul aparitiei: 2010
Descriere: In noul sau roman, Catalin Dorian Florescu povesteste viata Zairei, o foarte pretuita papusareasa in Romania anilor '60, din preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial si pana in vremurile noastre. Este o fascinanta calatorie intre Europa de Est si America si totodata povestea unei iubiri imposibile care supravietuieste deceniilor. Zaira creste pe o mosie din Romania anilor '30 sub ocrotirea unei bunici mandre si a varului ei Zizi care, incercand sa-i aline singuratatea, ii insufla pasiunea pentru teatru. Razboiul si fascismul, apoi venirea comunistilor schimba dramatic soarta familiei. Singura iubire patimasa din viata ei esueaza. O fuga primejdioasa - prin Praga - ii poarta pe Zaira, pe sotul si pe fiica ei pana in America. Fire luptatoare si tenace, dar si plina de omenie, Zaira reuseste sa-si construiasca o existenta si printre straini insa nu ajunge sa fie fericita. Dupa multi ani, totul se naruieste. La batranete, ea are curajul sa se intoarca in patrie. Cu un suflu narativ considerabil, palpitant si cu un final surprinzator, romanul contureaza imaginea unei epoci pline de conflicte dramatice. Catalin Dorian Florescu povesteste in ritm alert, cu expresivitate si forta, despre soarta unei femei care, in ciuda tuturor piedicilor, isi asculta glasul launtric intr-un secol al razboaielor si al violentei .

„Am fost de multe ori intrebat daca mi-a fost greu sa creez un roman din perspectiva unei femei. Sa incerc sa vad lumea prin ochii ei. Raspund intotdeauna ferm: Nu. Cred ca ceea ce ne uneste, pe noi toti, barbat sau femeie, este mult mai puternic si mai profund decat ceea ce ne desparte. Temele existentei noastre raman aceleasi: dragostea, speranta, frica de singuratate, tristetea, melancolia, curajul, dorinta de libertate... Succesul acestei carti provine poate din fascinatia pe care cititorii o au fata de poveste. Unii imi scriu ca nu au mai lasat cartea din mana – si are oricum 470 de pagini –, altii, ca au chiulit de la serviciu ca sa o termine...” (Catalin Dorian Florescu)

„O poveste aventuroasa, palpitanta, care te captiveaza de la prima pana la ultima fraza. Zaira este o remarcabila, frumoasa marturie a peisajului literar din Europa Centrala.” (Die Presse)

„C.D. Florescu a scris un roman impunator, greu de amintiri si palpitant.” (Die Welt)

„Un roman monumental. Florescu povesteste eliberat de orice forma de staruinta impovarata simbolic. Este vorba mereu despre cine isi exercita puterea si asupra cui, iar Florescu gaseste neincetat imagini care oglindesc lucrurile mari in cele marunte si scrie scene de o mare expresivitate.” (Spiegel Online)


Carti similare cu Zaira

Omar cel orb

Omar cel orb

de Daniela Zeca-Buzura

mai mult
Oase migratoare

Oase migratoare

de Iulian Tanase

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!