Adevarul. calauza ratacitilor

scrisa de Simon Blackburn

Adevarul. calauza ratacitilor de Simon Blackburn Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Adevarul. calauza ratacitilor 19.6 lei *
Adevarul. calauza ratacitilor 24.32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Simon Blackburn
Traducator (i): Gabriel Nagat
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 978-973-46-2194-1
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Adevarul. Calauza ratacitilor este titlul cu care debuteaza colectia „Filosofie contemporana”, un proiect de interes atat pentru studentii de la facultatile de filosofie, cat si pentru publicul larg.

Simon Blackburn, profesor de filosofie la Cambridge University, este unul dintre cei mai apreciati filosofi ai timpurilor noastre: „Un filosof inegalabil.” (The Times)

Multi dintre noi sustin ca se calauzesc dupa principiul adevarului — dar ce este adevarul? Intr-o lume unde credintele, obiceiurile si sistemele de valori sunt atat de diferite, exista oare adevar absolut? Simon Blackburn ne duce in miezul unui razboi al ideilor cu privire la adevar, in care adversarii au diferite nume: absolutisti si relativisti, traditionalisti si postmodernisti, realisti si idealisti, platonicieni si pragmatisti... Batalia nu se da insa doar intre taberele de filosofi si teoreticieni, ci si in sufletul fiecarui individ. Fascinanta explorare a evolutiei acestui concept de-a lungul timpului, volumul ofera puncte de reper tuturor celor care cred ca adevarul exista, dar nu stiu unde sa-l caute.

Cuprins:
Credinta, opinie si ratiune • Omul ca masura • Problema lui Ishmael si deliciile pastrarii tacerii • Nietzsche: demascatorul condescendent • Posibilitatea filosofiei • Observatia si adevarul: de la Locke la Rorty • Realismul ca stiinta; realismul despre stiinta • Istoricii si ceilalti


Carti similare cu Adevarul. calauza ratacitilor

Iluzii pierdute

Iluzii pierdute

de Honore de Balzac

mai mult
Jurnal filozofic

Jurnal filozofic

de Constantin Noica

mai mult
Povestiri filozofice

Povestiri filozofice

de Jean-Claude Carriere

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!