Miracole mici si mijlocii

scrisa de Carmen Firan

Miracole mici si mijlocii de Carmen Firan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Miracole mici si mijlocii 14 lei *
Miracole mici si mijlocii 20 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Carmen Firan
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 9789736697630
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Cand nu scrie poezie sau proza, Carmen Firan se imparte intre cele doua patrii despartite de Ocean, merge la teatru, la concerte, la expozitii, observa strada, se implica in viata cetatii (mai trista sau mai vesela) sau bate lumea din Patagonia in India si de acolo in Chile... Toate aceste miscari ne ajung insa prin fluiditatea textului scris. Carmen nu relateaza fapte sau intamplari, ci le mediaza printr-o originala si adesea incomoda combinatie de inteligenta si sensibilitate. Poti sa nu fii de acord cu ea, dar e imposibil sa nu-i citesti textele pana la capat. Cele doua patrii se reevalueaza astfel una prin cealalta, iar spiritul ei critic e ascutit ca un bisturiu.

De tanara mi-a placut sa imbatranesc, marturiseste ea intr-un loc si vedem aici simptomul unei dorinte de a se cantona intr-un spatiu protejat de surprize. I s-a intamplat insa tocmai contrariul: a emigrat, scrie si tipareste in doua limbi atat de diferite, calatoreste pana la epuizare, a fost la New York in fatidica zi de

11 Septembrie 2001... Despre toate acestea scrie ea, pentru ca e singurul mod de a da un sens realitatii, acestei fulgurante si zapacitoare proiectii de imagini, simturi, persoane, intamplari si peisaje, prin miracolul major al materiei sensibile care este limba.

DUMITRU RADU POPA

Carmen Firan isi arata, din plin, capacitatea de cautator neobosit printre cuvinte, cu gandul clar de a le patrunde in intimitate, de a le diseca, de a le descompune in factori primi spre a le recombina, pentru a descoperi daca viata izvoraste, sau se mentine astfel, adica prin miracol cotidian, dintr-o formula lingvistica inspirata...

(Gabriel Cosoveanu, in Scrisul Romanesc)

in aceasta colectie de proza o intalnim pe Carmen povestitoarea, o observatoare atenta, ironica,  jupuind cu exactitate, dar si cu tandrete pielea realitatii... Meta-forele ei creeaza corpuri, cuvintele ei imbraca.

(Andrei Codrescu, in Words & Flesh)

Carmen Firan are vocatia intelepciunii, dar si a aventurii si schimbarii, este o personalitate atat de complexa, incat lasa mereu la iveala alta sclipire a cristalului multiplu slefuit. Emigrarea a insemnat pentru ea „o renastere inauntrul altui invelis de cuvinte“, a dus la o clarificare benefica, la vadirea talentului scriitoricesc.

(Grete Tartler, in Romania Literara)

Carmen Firan vede lumea in care tra-ieste… scrie atasant, simplu, feminin (deci comprehensiv), pledand implicit pentru vechiul adagiu al simplei fericiri de a trai.

(Tania Radu, in Revista 22)


Carti similare cu Miracole mici si mijlocii

Fiinta neamului romanesc

Fiinta neamului romanesc

de Titus Barbulescu

mai mult
Scrisori catre un tanar romancier

Scrisori catre un...

de Mario Vargas Llosa

mai mult
Idei in mers

Idei in mers

de Mircea Malita

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!