Fisa de inregistrare

scrisa de Ioana Morpurgo Baetica

Fisa de inregistrare de Ioana Morpurgo Baetica Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fisa de inregistrare 9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ioana Morpurgo Baetica
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 973-681-600-1
Anul aparitiei: 2004
Descriere: „Ioana Baetica stie ce este aceea o provocare ca la carte! Primul capitol al microromanului «Pulsul lui Pan», care deschide cartea, este o enciclopedie a sexului in toate formele sale de manifestare. M-am intrebat de ce autoarea a tinut sa ne faca de la bun inceput aceasta spectaculoasa, torida si vag atroce trecere in revista. Pentru a ne provoca? Desigur, dar intr-un sens ceva mai adanc decat pare la prima vedere. Ea nu ne-a provocat de dragul provocarii, ci ne-a provocat pentru a ne verifica si selecta. Ne-a supus probei cu apa regala. Cine trece cu bine de acest prim text/test, cine nu este dizolvat de acid merge mai departe – ca in skinneriana instruire programata! Iar cine merge mai departe are norocul sa parcurga o carte splendid construita, de un rafinament aproape desavarsit.” (Liviu Antonesei)

„Cartea cuprinde patru nuvele si un roman. Romanul l-am scris in vreo trei saptamani. Nuvelele le-am scris pe o insula unde era foarte frig si multa ceata. Am prins si mult peste in perioada aia. Ca s-o scriu, a trebuit sa-mi institui un exercitiu de decantare poetica, l-am numit eu. Adica in fiecare dimineata, dupa ce ma spalam pe dinti, scriam un poem. Abia apoi ma apucam de prozele mele. Asta ca sa scap de metaforele care se strangeau in mine. Altfel ar fi dat buzna in roman si n-ar mai fi iesit nimic. Le-am permis catorva totusi sa dea o raita prin carte. In tot timpul cat am scris romanul «Pulsul lui Pan» nu m-am visat pe mine in nici o noapte. Ceea ce a fost minunat.“ (Ioana Baetica)


Carti similare cu Fisa de inregistrare

Cismigiu & comp.

Cismigiu & comp.

de Grigore Bajenaru

mai mult
Retorno 201

Retorno 201

de Guillermo Arriaga

mai mult
Orașul fetelor

Orașul fetelor

de Elizabeth Gilbert

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!