Tess d`Urberville

scrisa de Thomas Hardy

Tess d`Urberville de Thomas Hardy Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Tess d`Urberville 14.19 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Corint
Autor (i): Thomas Hardy
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 978-973-135-777-5
Anul aparitiei: 2013
Descriere: "Adevarul este ca, pentru oamenii epocii victoriene, personajele lui Hardy puteau sa para adevarati monstri. In realitate, existenta lor este, de cele mai multe ori, banala. Sunt oameni oarecare, cu defecte obisnuite: pot fi betivi, egoisti, violenti, pot fi ingrati cu cei care ii iubesc sau, dimpotriva, sa le atribuie insusiri nemaiintalnite celor de care sunt indragostiti. Dragostea lor e insa nimicitoare: ea ii mistuie deopotriva pe cel care o nutreste, si pe obiectul dragostei lui, incheindu-se totdeauna cu moarte sau nebunie.

Nici cei care o refuza nu se pot salva. Un vant blestemat sufla peste oamenii cartilor lui Thomas Hardy: toti devin victime ale patimii si, cautandu-si izbavirea, se pierd in intinderile landei Egdon. Poate insa ca marea lor infirmitate, e lipsa marilor visuri. Singura exceptie, in aceasta privinta, e Tess." - Dan GRIGORESCU

"Locul de frunte pe care Thomas Hardy il detine printre scriitorii literaturii engleze moderne este unul binemeritat, iar sensul ultim al scrierilor lui ne face mai constienti de natura noastra umana." – Richard C. CARPENTER


Carti similare cu Tess d`Urberville

Ciocoii vechi si noi sau ce naste din pisica soarici mananca

Ciocoii vechi si noi...

de Nicolae Filimon

mai mult
Porojan - proza, teatru scurt

Porojan - proza,...

de Vasile Alecsandri

mai mult
Eminescu erou literar

Eminescu erou literar

de Maria Toma - Damsa

mai multRecenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2014-01-26 16:47:33 Rating:

Recunosc, am aflat de cartea asta intr-o imprejurare hazlie, si anume din alta carte pe nume Fifty Shades of Grey, in care s-a facut de cateva ori referire la ea. Am fost foarte curioasa cu privire la povestea lui Tess D’Urberville, despre care nu stiam absolut nimic, nici ca idee vaga.

As putea sa definesc romanul lui Thomas Hardy ca pe unul captivant, savuros, pasional si...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

BabyRalukutza
Recenzii: 0
Carti citite: 65

Nicole
Recenzii: 7
Carti citite: 92

LiZaA
Recenzii: 0
Carti citite: 32