Cum am spanzurat-o pe emma bovary

scrisa de Doina Jela

Cum am spanzurat-o pe emma bovary de Doina Jela Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cum am spanzurat-o pe emma bovary 10.84 lei *
Cum am spanzurat-o pe emma bovary 13 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Doina Jela
Numar de pagini: 212 pagini
ISBN: 9789736116124
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Volumul contine in principal articolele publicate de-a lungul a doi ani (2006-2007) intr-o rubrica permanenta in revista Tomis, din Constanta, pe o tema de fiecare data liber aleasa. Autorul a inteles sa beneficieze de aceasta libertate pentru a trata de fiecare data un subiect care intr-un fel sau altul i s-a impus la data respectiva: fie ca era in acel moment insistent dezbatut in media - si in aceasta privinta culegerea reprezinta un fel de jurnal al perioadei, fie ca se tacea in privinta lui (rubrica se numea de altfel Blidul fierbinte),ca fiind o banalitate cronicizata. Se mai adauga interventii ocazionale in reviste, in principal Observatorul cultural. Fara sa fie explicit polemice, decat foarte rar si aproape accidental, volumul polemizeaza in subtext cu un anumit fel instituit de a vedea lucrurile, realitatea culturala imediata, cu o anumita rutina a privirii, un anumit fel prudent si calculat de a numi situatiile, intr-un climat cultural imburghezit si imbatranit inainte de maturizare, stapanit de calcule prudente si de partipriuri foarte putin inocente. Rezulta o imagine proaspata, ca atunci cand privesti lucrurile de departe si cumva din exterior, fara teama de a pierde ceva spunand ce vezi. Si, din acest punct de vedere, volumul reprezinta o marturie de credinta: cel mai important lucru pentru un scriitor-publicist este libertatea de spirit.
Din cuprins:◊ Omagiu Rabinului;◊ Un suras pentru Virgil Ierunca, la aniversare;◊ Misterioasele marii nedreptati intelectuale;◊ Pacala, Omul lenes si etica muncii la romani;◊ Cum am spanzurat-o pe Emma Bovary;◊ Ceausescu, obsesia nemarturisita a romanilor si misterul comunismului romanesc;◊ Un psiholog in temnitele comuniste.


Carti similare cu Cum am spanzurat-o pe emma bovary

Treptele lumii sau calea catre sine a lui mihail sadoveanu (editia a iii-a)

Treptele lumii sau...

de Alexandru Paleologu

mai mult
Filosofia substantei

Filosofia substantei

de Anton I. Adamut

mai mult
Opere italiene v. cabala calului pegas

Opere italiene v....

de Giordano Bruno

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!