Sub ochii occidentului

scrisa de Joseph Conrad

Sub ochii occidentului de Joseph Conrad Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sub ochii occidentului 6 lei *
Sub ochii occidentului 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Joseph Conrad
Numar de pagini: 512 pagini
ISBN: 978-973-14-3095-9
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Romanul Sub ochii Occidentului, aparut pentru prima oara in 1911 si considerat una din operele majore ale lui Joseph Conrad, evoca ferocitatea unui regim autocratic, starea Rusiei si a reactiilor morale si emotionale ale temperamentului rus sub presiunea abuzului tiranic. Dincolo de opiniile drastice despre caracterul rus, romanul se dovedeste a fi o replica la Crima si pedeapsa de Dostoievki.

Razumov, un stralucit student din St. Petersburg, preocupat mai ales de munca lui, de studii si de propriul viitor, afla cu indiferenta de asasinarea unui tiranic om de stat. Ajuns acasa, il gaseste chiar pe anarhistul criminal, colegul sau, Victor Haldin, care se ascundea de justitie in apartamentul acestuia. Studentul Razumov il tradeaza pe colegul Haldin, nu inainte de a avea conflicte mentale si ezitari destul de asemanatoare cu cele ale lui Raskolnikov inaintea faptei. Ezitarile, incercarile de debarasare, tradarea si interogatoriul sunt si ele destul de dostoievskiene, transcrise insa in alt spirit.

„Sub ochii Occidentului releva antipatia lui Conrad fata de Rusia autocratica [...], o antipatie ce-si gasea metafizica in sondarea. Cu toate intentiile polemice, calitatile si coerenta lui il indreptatesc la titlul de singurul roman dostoievskian notabil din literatura engleza.”


Carti similare cu Sub ochii occidentului

Pe strada Mântuleasa

Pe strada Mântuleasa

de Mircea Eliade

mai mult
Ginduri albe

Ginduri albe

de Vasile Voiculescu

mai mult
Balciul desertaciunilor

Balciul desertaciunilor

de William Makepeace Thackeray

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!