Un rau pornit din eden

scrisa de Richard Dawkins

Un rau pornit din eden de Richard Dawkins Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Richard Dawkins
Numar de pagini: 188 pagini
ISBN: 973-50-2653-0
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Pentru Richard Dawkins evolutia seamana cu "raul pornit din Eden" despre care vorbeste Biblia, un rau al informatiei purtate de ADN, in curgerea caruia genele se unesc, concureaza si uneori se separa, formand specii noi. Pornind de la analogia intre mecanismele genetice si calculator, ideea centrala a cartii este ca omul functioneaza ca "o masina de supravietuire", programata astfel incat genele sa se perpetueze.

Acest model informatic ii permite lui Dawkins sa abordeze problemele fundamentale din biologie: cum a explodat "bomba replicatiei" numita viata; cum au evoluat speciile si care e cauza diversitatii lor; de ce copacii din paduri sunt inalti, desi e mai economic sa fie scunzi; de ce mostenim genele unor maladii fatale; cum a fost primul om.

Autor a numeroase carti de mare rasunet si influenta (intre care Ceasornicarul orb), Richard Dawkins, in prezent profesor la Oxford, este unul dintre cei mai cunoscuti biologi contemporani.


Carti similare cu Un rau pornit din eden

Cel dintâi mister

Cel dintâi mister

de Katharina Vestre

mai mult
Odiseea umana. De la viata in copaci la intelegerea cosmosului

Odiseea umana. De la...

de Leonard Mlodinow

mai mult
Cum se face un Univers. Poveștiința 1

Cum se face un...

de Alex Doppelganger

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Livux pe 13.07.2011 12:21:44

"In Eva mitocondriala este mai multa poezie decat in tiza ei mitologica."


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107