Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Istoria flirtului

Istoria flirtului

scrisa de Fabienne Casta-rosaz

Istoria flirtului de Fabienne Casta-rosaz Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Istoria flirtului 25.5 lei *
Istoria flirtului 37.05 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Fabienne Casta-rosaz
Numar de pagini: 390 pagini
ISBN: 9789736116209
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Ce este flirtul? Divertisment? Vis de dragoste? Seducator joc cu focul? Sau poate ca el se confunda, pur si simplu, cu atractia catre gesturile ce promit a dezvalui taine pe care mintea doar le ghiceste... uneori. Lejer sau pasional, flirtul releva fantasmele gandirii noastre si interdictiile impuse de viata sociala. El spune multe despre visurile oamenilor, dar si despre societatea care le naste. Aparut in saloanele mondene de la sfasitul secolului al XIX-lea, flirtul triumfa in anii ­'50. El anunta revolutia sexuala: minijupa a inlocuit corsetul. Incepe o noua epoca. Autoarea ne vorbeste despre aceasta uimitoare evolutie, cu autoritatea istoricului; Fabienne Casta-Rosaz evoca nasterea cuvintelor, a gesturilor si a operelor care au marcat existenta acestei seductii de la Guy de Maupassant la Simone de Beauvoir, de la Clara Malraux la Elia Kazan. Cu o gratie iesita din comun, aceasta magnifica istorie a dorintei, combina ascultarea, revolta, linistea si cuvintele. Talentul si sensibilitatea autoarei trasnforma aceasta carte intr-o superba opera de educatie sentimentala, intr-o poveste a unui joc special al dragostei capabil sa declanseze o vraja nepretuita: flirtul.

Din cuprins:◊ Flirtul - un joc inocent?;◊ Flirtul monden - "viciul femeilor cinstite";◊ Primul razboi mondial: sfarsitul unei lumi;◊ Al doilea razboi mondial: o noua ordine morala;◊ 1945-1950: O eliberare a corpurilor?;◊ Oglinda americana: noile perversitati ale flirtului;◊ 1950-1965: O coarda prea intinsa


Carti similare cu Istoria flirtului

Angelologie. studiu despre ingeri

Angelologie. studiu...

de Constantin Alexandrescu

mai mult
Biblioteca noptii

Biblioteca noptii

de Alberto Manguel

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!