N-am venit sa tin un discurs

scrisa de Gabriel Garcia Marquez

N-am venit sa tin un discurs de Gabriel Garcia Marquez Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
N-am venit sa tin un discurs 24.5 lei *
N-am venit sa tin un discurs 26.94 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): Gabriel Garcia Marquez
Traducator (i): Tudora Sandru Mehedinti
Numar de pagini: 122 pagini
ISBN: 978-606-8255-89-7
Anul aparitiei: 2011
Descriere: umul reuneste 22 de texte, majoritatea inedite, dar si unele ratacite sau uitate, destinate a fi citite in public, pe care autorul – astazi in varsta de 83 de ani – le-a scris de-a lungul prodigioasei sale vieti: primul, care da si titlul culegerii, este cel tinut la 17 ani, la absolvirea liceului, in prezenta colegilor de clasa, iar ultimul, din 2007, a fost citit in fata Academiei Regale a Spaniei si a academiilor hispanoamericane corespunzatoare, precum si a Regilor Spaniei.

Este impresionant evantaiul tematic al acestor texte, care alcatuiesc o sugestiva sinteza a obsesiilor literare ale celui care a scris romanul Un veac de singuratate, dar si a sustinutelor lui preocupari in calitate de cetatean al Americii Latine si al lumii, de la problematica densa legata de Columbia natala, la cea privind viitorul tineretului si procesul de educatie in America Latina, sau la proliferarea nucleara si dezastrele ecologice pe plan mondial. De un interes major este, de buna seama, discursul la primirea Premiului Nobel, in 1982, intitulat Singuratatea Americii Latine, considerat o capodopera a genului.

Citind aceste discursuri – marturiseste Gabriel García Márquez – redescopar cum m-am schimbat si am evoluat ca scriitor.

Prin talmacirea acestei valoroase carti in limba romana, publicul cititor are fericita ocazia sa faca o incursiune, dintr-un alt unghi si sub o alta lumina, in fascinantul univers al creatorului „realismului magic”, neindoios unul dintre geniile in viata ale literaturii mondiale. - Tudora Sandru Mehedinti


Carti similare cu N-am venit sa tin un discurs

Lupta mea - Cartea a patra: Dansând în întuneric

Lupta mea - Cartea a...

de Karl Ove Knausgard

mai mult
Note, stari, zile (1968-2009)

Note, stari, zile...

de Andrei Plesu

mai mult
Astăzi a fost o zi bună

Astăzi a fost o zi bună

de Cristina Zarioiu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!