Pe mana femeilor

scrisa de Felix Nicolau

Pe mana femeilor de Felix Nicolau Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pe mana femeilor 16.1 lei *
Pe mana femeilor 20.01 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Felix Nicolau
Numar de pagini: 168 pagini
ISBN: 978-973-23-2927-6
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Ea trage toate sforile si invarte lumea pe degetul mic. El se apara prin umor si cinism. Ba se si ascunde sub o sumedenie de nume care se perinda de-a lungul actiunii ca niste etichete pe sticle cu bauturi diferite. Se stie cine este pe mana femeilor, dar nu si cine mai scapa de acolo. Pe mana femeilor este un experiment burlesc plin de umor si de nerv satiric. Felix Nicolau isi surprinde (placut) cititorii nu numai prin formula narativa insolita, ci si prin verva iesita din comun cu care inregistreaza fizionomia unei societati romanesti consumiste si a lumii tabloidizate in care traim. Argotismele, kitsch-ul cel de toate zilele, personajele de comedie grotesca constituie ingredientele unei scrieri conduse cu mana sigura si cu virtuozitate stilistica catre un roman decapotabil prevazut cu douazeci de capote pe care orice cititor le poate schimba dupa chef, nevoie sau din pura disperare.

"Umorul si verva de povestas mucalit ale lui Felix Nicolau, placerea cu care mixeaza si anima diferite registre ale oralitatii, un ochi foarte atent la tot ce se intampla in jur si o intuitie pe masura fac din acest prozator (deghizat pe rand ba in critic literar, ba in profesor de umanioare, ba – ca Mishima – in body-builder pasionat) o certitudine a literaturii recente. El isi retine cat trebuie gustul pentru caricatural sau spectacolul grotesc pus in scena de contemporanii sai in spatele unui zambet larg, de copil care se amuza fara malitie pe seama celor falsi, ridicoli, a celor ce fac din propriile defecte motive de mandrie. Duhul lui Caragiale, dar si disponibilitatea satirica a lui Baiesu plutesc pe deasupra acestei proze, Felix Nicolau fiind printre putinii scriitori romani de azi care m-au facut sa rad in hohote – si arta lui nu se opreste aici. ” (Claudiu Komartin)

„Romania profunda postdecembrista si-a gasit in acest condei inteligent un critic redutabil, poate observatorul cel mai necrutator dintre romancierii momentului. Felix Nicolau este un scriitor care vede enormul si simte monstruosul.” (Radu Voinescu)


Carti similare cu Pe mana femeilor

Nu-ma-uita

Nu-ma-uita

de Anca Laura Codrea

mai mult
Ofiterul starii civile

Ofiterul starii civile

de Anthony Capella

mai mult
Bine te-am rătăcit, Incognito!

Bine te-am rătăcit,...

de Bogdan Munteanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!