Cronicile din Narnia

scrisa de C.S. Lewis

Cronicile din Narnia de C.S. Lewis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cronicile din Narnia 79.99 lei *
Cronicile din Narnia 139.93 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): C.S. Lewis
Numar de pagini: 1018 pagini
ISBN: 978 973 103 665 6
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Asemenea lui Tolkien, genialul sau prieten, C.S. Lewis a redefenit natura geniului fantasy, adaugandu-i fast, frumusete si profunzime...
In zilele noastre, orice taram fantastic trebuie sa fie masurat prin comparatie cu Narnia.
Loyd Alexander

Nepotul magicianului

INCEPE MAREA AVENTURA

Narnia... tinutul unde se petrec intimplari nemaipomenite... unde vrajitoarele te asteapta... si o noua lume e pe cale sa se nasca.



Povestea incepe in momentul in care Digory si Polly patrund in biroul secret al unchiului Andrew, magicianul. Iar cind unchiul Andrew o convinge pe Polly sa atinga inelul vrajit, ea se face nevazuta. Digory, uluit, hotaraste pe loc sa porneasca in cautarea lui Polly. Si nu numai ca o va gasi, dar impreuna vor asculta cintecul leului Aslan, in timp ce, sub ochii lor, ia nastere tinutul vrajit al Narniei, plin de soare, copaci, flori si animale, dar si de fiinte nemaivazute si intimplari nemaipomenite.



Sifonierul, Leul si vrajitoarea

DESCHIZI O USA... SI UN TARIM FANTASTIC TE ASTEAPTA

Narnia... un tinut in care domneste iarna... un regat ce asteapta sa fie eliberat.



In inima tarimului vrajit al Narniei, copiii se pomenesc prinsi intr-o noua aventura, in infruntarea cu Jadis, Vrajitoarea Alba. Cind si ultima speranta moare, intoarcerea leului Aslan s-ar putea sa fie ultima sansa, semnul unei mari schimbari... si a unor cumplite sacrificii.



Calul si baiatul

GOANA SALBATICA SPRE LIBERTATE

Narnia...tinutul Cailor Cuvantatori...unde tradarea e in floare...si unde aventurierii isi implinesc destinul.



Mare a fost surpriza lui Shasta sa descopere ca nu este fiul pescarului Arsheesh. Dar cind Bree, un Cal Cuvintator, fuge cu el din crudul Calormen inspre tarimul linistit si fericit al Narniei, unde domneste Marele Rege Peter, Shasta se trezeste cufundat in plin mister si aventura, cum nici in vis nu indraznise sa viseze.



Printul Caspian

UN PRINT LUPTA PENTRU COROANA SI ONOAREA SA

Narnia...Regatul Animalelor Vorbitoare se pregateste pentru cea mai apriga batalie.



E toamna. Pe peronul unei gari de tara din Anglia, cei patru eroi, Peter, Susan, Edmund si micuta Lucy, asteapta trenul care-i va duce la internat, pentru un nou an scolar. Un suflu magic, si gara dispare. Copiii se pomenesc intr-o padure, unde vor da de ruinele unui castel ce se va dovedi a fi Cair Paravel, vechiul lor palat de pe vremea cind erau regi si regine in Narnia... O noua aventura in care prietenii nostri, cu sprijinul animalelor cuvintatoare, al piticilor si al leului Aslan, dau o mina de ajutor printului Caspian, aflat in primejdie de moarte din cauza hainului rege Miraz.



Calatorie pe mare cu Zori-de-zi

MAREA CALATORIE SPRE TINUTURI NECUNOSCUTE

Narnia…taramul dragonilor si al stelelor cazatoare, unde totul este cu putinta.



Micuta Lucy si fratele ei Edmund se afla in vacanta la matusa Alberta. Intr-o dupa-amiaza, impreuna cu nesuferitul lor var Eustace, privesc tabloul aflat pe perete in camera lui Lucy. Acesta infatiseaza o corabie frumos ornamentata ce spinteca valurile marii. In aceeasi clipa, copiii simt adierea brizei, gustul sarat al marii si se pomenesc in valuri, inotind spre corabie, care nu-i alta decit "Zori-de-zi", corabia regelui Caspian al Narniei. Alaturi de acesta si de intreg echipajul, cei trei vor lua parte la multe si minunate aventuri, pina departe spre Marea-de-Argint, dincolo de care se zareste Tara leului Aslan.





Jiltul de Argint

UN PRINT INTEMNITAT, UN REGAT IN VREMURI DE RESTRISTE

Narnia...uriasii fac prapad in Regat...unde fortele Raului pun intotdeauna ceva la cale.



Intr-o scoala experimentala din Anglia, o banda de copii teribili ii persecuta crunt pe cei silitori si cuminti. Jill se afla printre acestia din urma si nu arareori fetita isi plange amarul in spatele salii de gimnastica. Noroc cu Eustace Scrubb, cunostinta noastra din Calatorie pe mare cu Zori-de-zi. Eustace il invoca pe Aslan si amandoi copii se pomenesc in taramul fermecat al Narniei. Aici, Leul le va incredinta misiunea de a-l gasi pe printul Rilian, fiul lui Caspian Navigatorul, disparut cu ani in urma in tinuturile indepartate ale nordului...

Ultima batalie

ULTIMA BATALIE SI CEA MAI MARE DINTRE TOATE

Narnia... taramul unde minciunile sporesc teroarea si loialitatea e pusa la grea încercare...



Chemati iarasi din lumea lor, Jill si Eustace, eroii Jiltului de argint, sosesc si de asta data prin vointa lui Aslan pe tarimurile Narniei. Caci tinarul rege al Narniei are mare nevoie de ajutorul lor. In tara s-au instapinit haosul si confuzia, de cind un impostor, vicleanul Maimutoi Marajet, profitind de neajutoratul magarus Nedumirici, l-a prefacut pe acesta in... Leul Aslan, cosindu-i pe spinare o piele de leu mort.Infruntarea dintre cele doua tabere va fi crincena. Dar si rasplata lui Aslan va fi nemarginita pentru toti cei care si-au pastrat nestramutata credinta in el.


Carti similare cu Cronicile din Narnia

Retelele infinitului

Retelele infinitului

de John Brunner

mai mult



Recenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-05-10 16:06:45 Rating:

Cronicile din Narnia cuprind de fapt un numar de 7 carti despre copilarie, aventura si maturizare. Cateva dintre volume (daca nu ma insel, 3 dintre ele) au fost ecranizate. Asa ca dupa citirea volumelor, va recomand si vizionarea filmelor. Am citit volumele intr-un timp relativ scurt, 2-3 zile…si nu a fost chiar usor, avand in vedere ca adunate la un loc, volumele au un pic...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

buciuradu
Recenzii: 6
Carti citite: 35

kidu24
Recenzii: 1
Carti citite: 96