Democratia - o religie a marii mame sau despre triumful ereziei europene (3 volume)

scrisa de Coriolan Babeti

Democratia - o religie a marii mame sau despre triumful ereziei europene (3 volume) de Coriolan Babeti Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Democratia - o religie a marii mame sau despre triumful ereziei europene (3 volume) 180 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Coriolan Babeti
Numar de pagini: 1700 pagini
ISBN: 978-973-669-810-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza a artei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia ― o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Veche Publishing in anul 2007: Istoria ca arena a disputei arhetipale.

in cele trei volume ale opului sau Democratia ― o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, autorul rescrie istoria tiraniilor si a democratiilor ca pe o continua lupta intre figura tatalui si cea a mamei. Nu tatal tau sau mama ei, ci parintii tuturor, figurile lor arhetipale adanc inscrise in si printre fiecare dintre noi. El descopera aceeasi constanta arhetipala in miscarile istorice aproape geologic de largi; intr-o miriada de detalii, indelung studiate si grijuliu interpretate, din imaginarul societatilor, din natura actiunilor omenesti, a ideilor, a imaginarului religios, artistic si filozofic.

Valorile democratiei, ne spune Coriolan Babeti in enciclopedica sa opera, sunt cele ale femininului; tiranii, insa, sunt tartori fara sani. Nenorocirile care inchipuie cosmarul secolului XX intuneca omenirea odata cu amurgul domniei Tatucului (Stalin, Hitler, Ceausescu...), iar conflictul Occidentului cu Islamul e cel dintre religia Marii Mame, ce guverneaza democratiile liberale, si ultima reduta a religiei Marelui Tata, care isi trimite fiii sa-i terorizeze pe infideli, sinucigandu-se in numele lui.

Prezentare autor: Coriolan Babeti, licentiat in istoria artei, s-a dedicat criticii de arta si activitatii curatoriale. in periodicele de cultura si specialitate semneaza cateva mii de pagini despre arta in cronici, seuri, centrate pe actualitatea artelor vizuale si pe viata de atelier. Debuteaza editorial in 2007, cu Istoria ca arena a disputei arhetipale.


Carti similare cu Democratia - o religie a marii mame sau despre triumful ereziei europene (3 volume)

Mihai sora. o filosofie a bucuriei si a sperantei

Mihai sora. o...

de Leonid Dragomir

mai mult
Apocalipsa timpului nostru

Apocalipsa timpului...

de Vasili Rozanov

mai mult
Cele doua surse ale moralei si religiei (ed. a ii-a)

Cele doua surse ale...

de Henri Bergson

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!