Libertatea - curajul de a fi tu insuti



Libertatea - curajul de a fi tu insuti de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Libertatea - curajul de a fi tu insuti 9.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pro Editura
Numar de pagini: 136 pagini
ISBN: 973-8951-36-4
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Colectivul este o idee foarte periculoasa. In numele colectivului, individul, realul, a fost mereu sacrificat. Sunt in totalitate impotriva acestui lucru.

Natiunile au sacrificat indivizii in numele tarii si "natiune" este doar un cuvant. Liniile pe care le ai desenat pe harta nu sunt nicaieri pe pamant. Fac parte doar din jocul tau. Dar lupta pentru aceste linii pe care le ai desenat pe harta a avut drept consecinta multi morti, oameni adevarati ce au murit pentru linii imaginare. Si tu ii faci eroi, eroi nationali!

Ideea colectivului trebuie distrusa complet; altfel, intr un fel sau altul, se va continua sacrificarea individului. Am sacrificat individul chiar si in numele religiei, in razboaie religioase. Un mahomedan ce moare intr un razboi religios stie ca drumul sau catre paradis este sigur. I s-a spus de catre preot:

"Daca mori pentru Islam, atunci paradisul tau este absolut sigur, cu toate placerile pe care le ai imaginat sau le ai visat vreodata. Si persoana pe care ai omorat o va ajunge si ea in paradis, deoarece a fost omorata de catre un mahomedan. Este un privilegiu pentru el, deci nu trebuie sa te simti vinovat pentru ca ai omorat un om."

Crestinii au cruciade, un jihad, un razboi religios, si omoara mii de oameni, ard fiinte omenesti de vii. Pentru ce? Pentru o colectivitate oarecare, pentru crestinism, pentru budism, pentru hinduism, pentru comunism, pentru fascism, orice motiv este bun. Un cuvant ce reprezinta putina colectivitate, si individul poate fi sacrificat.

Nu exista niciun motiv pentru ca aceasta colectivitate sa existe macar: indivizii sunt indeajuns. Si daca indivizii au libertate, sunt liberi din punct de vedere psihic, spiritual, atunci colectivul va fi, in mod firesc, liber spiritual.


Carti similare cu Libertatea - curajul de a fi tu insuti

DREAMBOARD. Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine

DREAMBOARD....

de Nadine Voindrouh

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!