Alte camere, alte glasuri de ieri

scrisa de Alex. Leo Serban

Alte camere, alte glasuri de ieri de Alex. Leo Serban Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pandora-M
Autor (i): Alex. Leo Serban
Numar de pagini: 104 pagini
ISBN: 978-973-1989-10-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Va fi o mare surpriza: poeziile scrise de Alex. Leo Serban dau, intr-un fel, cheia alcatuirii lui sufletesti: incaperile si glasurile sale interioare erau inalt poetice.
O provincie sentimentala, ciclu scris la 25 de ani, are falduri mateine, rasfaturi desuete risipite dupa voie de o bagheta ludica. Tonul este in raspar si in opozitie cu toate vocile oficiale ale acelei vremi. Un an mai tarziu, Aprilie orb si, desigur, intunecat, da seama de cruzimea lumii, filtrata estetic: dupa ce viata te face bucatele, poezia te recompune din cioburi, intr-un vitraliu. Dar gustul de cenusa ramane. In alte camere, alte glasuri de ieri (1986) e o tesatura de voci lirice intinse pe panzele unor mari pictori. Ultimele doua parti, Gradini (2005) si Lispoeme (2010) sunt peisaje-stari, esente, ca viata dezbarata de coji inutile.
Poemele lui Alex. Leo Serban sunt atinse de gratie: ce-a incercat a reusit fara gres, fara efort. O carte minunata.
Ioana Parvulescu


Carti similare cu Alte camere, alte glasuri de ieri

Nix

Nix

de Nathan Hill

mai mult
Frankissstein

Frankissstein

de Jeanette Winterson

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!