Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Contracriza

Contracriza

scrisa de Bogdan Ghiu

Contracriza de Bogdan Ghiu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Contracriza 17.5 lei *
Contracriza 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Bogdan Ghiu
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-23-2931-3
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Bogdan Ghiu nu inceteaza sa-si surprinda cititorii. Cunoscut in primul rind ca poet, dar si ca analist media si traducator de filosofie franceza contemporana, dupa un neasteptat manifest retroactiv despre arta zilelor noastre, Eu(l) Artistul. Viata dupa supravietuire (publicat tot la Editura Cartea Romaneasca in 2008), iata-l acum provocind din nou receptorul cu un eseu-jurnal-manifest despre Criza, adica despre capitalismul contemporan.
In viziunea umanista a scriitorului, Criza nu este un accident sau rezultatul unor infractiuni individuale, ci modul sistemic de func-tionare a capitalismului actual. Care insa nu poate fi stabilizat, ca mod de guvernare specific, decit prin asa-zise masuri politice „Anti-Criza”, menite a contribui decisiv tocmai la disocierea istorica a capitalismului de democratie. Fatalului angrenaj Criza-Anticriza, societatile nu-i pot raspunde decit prin Contracrize, adica prin extinderea, rafinarea si consolidarea democratiei, prin reafirmarea omului ca subiect politic creator.


Carti similare cu Contracriza

Intre doua idealuri

Intre doua idealuri

de Cristache Gheorghiu

mai mult
Portrete in oglinda

Portrete in oglinda

de Virginia Woolf

mai mult
Jurnalul de calatorie al unui filosof [i]

Jurnalul de calatorie...

de Hermann Keyserling

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!