Mitraliera de lut

scrisa de Victor Pelevin

Mitraliera de lut de Victor Pelevin Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mitraliera de lut 20.3 lei *
Mitraliera de lut 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Victor Pelevin
Traducator (i): Denisa Fejes
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 973-669-205-1
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Viktor Pelevin a descris Mitraliera de lut ca primul roman din literatura univerala a carui actiune se petrece intr-un vid absolut. Mult controversata si refuzandu-i-se premiul Booker rus — presedintele juriului a catalogat-o, de altfel, ca un fel de virus informatic menit sa „distruga memoria culturala“ —, Mitraliera de lut a devenit curand o carte-cult, inregistrand un succes rasunator si vanzari de peste 200 000 de exemplare.

Piotr Pustota, un poet sanktpetersburghez, se pomeneste peste noapte in ipostaza de aghiotant al legendarului comandant Ceapaev si al nedespartitei sale mitralioare Anna, in plina valtoare a Razboiului Civil din 1919. Dar care este secretul mitralierei? De ce se trezeste Piotr sistematic intr-un spital de boli mintale din Moscova anului 1990? Si care este rolul lui Arnold Schwarzenegger in toata aceasta istorie?

Mitraliera de lut este un roman unic, ce demonstreaza geniul lui Pelevin pentru comedia metafizica si satira dezlantuita. Este deopotriva o fantezie intelectuala, ametitoare si ilara, despre identitate si istorie, precum si o incursiune spectaculara in filozofia budista.

„Ingredientele Mitralierei de lut? Votca, ciuperci magice, cocaina, sofistica, filozofie, nebunie, budism, Lenin, Schwarzenegger. si o dragoste pentru literatura. Pelevin ne conduce intr-un univers postsovietic disfunctional, cu usurinta diabolica a marilor maestri rusi. Este un diavol capabil sa distorsioneze si sa nege realitatea, pentru ca astfel cititorii sa o poata percepe cu claritate sporita.“ - Le Nouvel Observateur


Carti similare cu Mitraliera de lut

Inmormantare vesela

Inmormantare vesela

de Ludmila Ulitkaya

mai mult
Liberă!

Liberă!

de Cristina Lincu

mai mult
Zi după zi

Zi după zi

de David Levithan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ilenush
Recenzii: 0
Carti citite: 46