Locatarul himeric

scrisa de Roland Topor

Locatarul himeric de Roland Topor Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Locatarul himeric 6 lei *
Locatarul himeric 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Roland Topor
Traducator (i): Ion Doru Brana
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 978-606-8073-43-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Locatarul himeric este romanul de debut al lui Roland Topor si a fost adaptat pentru marele ecran de cunoscutul regizor, Roman Polanski. Pelicula lui Polanski se numeste Chiriasul si este considerata una dintre capodoperele marelui regizor.

Locatarul himeric spune povestea unui individ care se muta intr-un cartier nou. Acesta ajunge rapid sa aiba conflicte cu vecinii deoarece face prea mult zgomot. Noul locatar trebuie sa ia o decizie: accepta si se supune dorintelor vecinilor sau se revolta si se extrage limitarilor pe care acestia i le impun. Indiferent de atitudinea lui, insa, vecinii continua sa aiba comportamente din ce in ce mai ciudate.

"Lui Topor i-ar fi fost de ajuns sa tranteasca usa si sa dispara asemenea unui prestidigitator, dar el si-a lasat amprenta asupra lumii pentru totdeauna. A recreat umanitatea in tuse groase, pline de furie si zeflemea, asa cum a vazut-o el insusi, parte halucinatie neintrerupta, parte vis hiperlucid." - Fernando Arrabal


Carti similare cu Locatarul himeric

Jurnalul unui adolescent timid

Jurnalul unui...

de Stephen Chbosky

mai mult
Epitetele iubirii

Epitetele iubirii

de Cristi Giambasu

mai mult
Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni

Ziua în care la...

de Ioana Chicet-Macoveiciuc

mai multRecenzii

o9iubire o9iubire pe 2011-06-03 12:31:28 Rating:

“Locatarul himeric” este un roman fascinant unde realitatea se impleteste cu fictiunea pentru a reda drama omului de rand care doreste doar sa traiasca in tihna si liniste.

Volumul este structurat in trei parti, prezentant pe rand noul chirias, apoi vecinii si nu in ultimul rand, fosta chiriasa a carei apartament tocmai l-a ocupat.

Trelkovsky urma sa fie aruncat in strada...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

BabyRalukutza
Recenzii: 0
Carti citite: 65

o9iubire
Recenzii: 41
Carti citite: 58