Cimitirul de piane

scrisa de Jose Luis Peixoto

Cimitirul de piane de Jose Luis Peixoto Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cimitirul de piane 16.1 lei *
Cimitirul de piane 17.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Jose Luis Peixoto
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-46-1750-0
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Cimitirul de piane imbina povestea adevarata a ma­ra­to­nistului Francisco Lázaro cu o fictiva cronica de familie, in care legatura tata‑fiu ocupa locul principal. Familia Lázaro detine un atelier de timplarie in car­tierul muncito­resc Benfica din Lisabona, iar in spatele cladirii se intinde cimi­tirul de piane, un loc misterios si magic, refu­giu al visa­torilor si al indragostitilor orasului. Povestea este narata din doua perspective insolite: a tatalui lui Francisco Lázaro, in ziua in care i s‑a nascut fiul si in ziua in care moare, si a lui Fran­cisco insusi, in timpul mara­tonului de la Stockholm din 1908. Este o poveste violenta si tandra, amuzanta si emotionanta, cu o constructie origi­nala si oferind o per­spec­tiva profunda asupra relatiilor de familie. Cimi­tirul de piane l‑a consacrat definitiv pe Peixoto ca lider al gene­ratiei sale si unul dintre scriitorii cei mai valorosi pe scena literara internationala.

„José Luís Peixoto este una dintre cele mai surprinzatoare revelatii ale literaturii portugheze recente. Sint convins ca va fi un mare scriitor.” (José Saramago )

„Scriu din ce in ce mai mult in cheie realista. Dar realismul nu inseamna azi exact ce insemna acum douazeci de ani. Pentru mine inseamna ca ma refer la lucruri reale, dar nu sint sigur ca ele sint si realiste, fiindca nici realitatea nu e mereu realista. Cind scrii un roman incerci sa creezi un fel de alchimie care sa produca viata. Cind a fost intrebat ce-si propune sa faca in cartile lui, Hemingway a spus ca incearca sa-l faca pe cititor sa-si aminteasca lucrurile pe care le citeste ca si cum le-ar fi trait pe pielea lui. Si mi se pare un scop foarte bun, asta incerc sa fac si eu, cu constiinta faptului ca limba e un material cu o viata proprie, iar scriitorul incearca sa traduca realitatea intr-o alta lume, facuta din cuvinte, care traieste dupa regulile sale.” (José Luís Peixoto)


Carti similare cu Cimitirul de piane

Cele treisprezece chipuri ale lumii

Cele treisprezece...

de Charles Frazier

mai mult
Cartierul tortilla

Cartierul tortilla

de John Steinbeck

mai mult
Rabbit e bogat

Rabbit e bogat

de John Updike

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Livux pe 23.05.2011 11:23:05

M-a intristat. M-a enervat. M-a 'pus pe ganduri'. Mi-a placut. M-a intristat.


Livux pe 15.05.2011 00:14:55

"Ne repetam si ne departam si ne apropiam. Ne repetam etern, unii in altii."


Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Nici o privire

Nici o privire


mai mult

Autobiografia

Autobiografia


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107