Zbor deasupra unui cuib de cuci

scrisa de Ken Kesey

Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zbor deasupra unui cuib de cuci 21.8 lei *
Zbor deasupra unui cuib de cuci 22.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ken Kesey
Traducator (i): Marcel Cornis-Pope
Numar de pagini: 400 pagini
ISBN: 978-973-46-1032-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a II-a

Publicat in 1962, Zbor deasupra unui cuib de cuci a devenit imediat un clasic al contraculturii americane si a fost ecranizat de Milos Forman, cu Jack Nicholson si Louise Fletcher in rolurile principale. Pelicula a primit cinci premii Oscar, sase premii BAFTA si numeroase alte distinctii la festivalurile de film nationale si internationale.

Zbor deasupra unui cuib de cuci, romanul care a lasat urme de nesters in literatura contemporana, este povestea zguduitoare a pacientilor dintr-un ospiciu, condus cu o mana de fier de Sora-sefa Ratched, adepta unor metode de tratament barbare, precum electrosocurile si lobotomia. Singurul care i se opune este scandalagiul Randle Patrick McMurphy, simbolul revoltei impotriva autoritatii tiranice. Prin ochii altui pacient, seful Bromden, un indian urias, asistam la inclestarea dintre cei doi, care capata proportii aproape mitologice. Incarcat de simboluri, replica moderna a capodoperei melvilliene Moby Dick, Zbor deasupra unui cuib de cuci este un strigat de lupta al individului strivit de legile absurde ale societatii.

„In istoria literaturii americane, Ken Kesey va ramane mai cu seama prin romanul sau de debut, chiar daca el nu este ceea ce se cheama „autorul unei singure carti”. Dincolo de succesul de public al Zborului deasupra unui cuib de cuci, romanul se inscrie intr-o fertila traditie narativa. Romanul lui McMurphy este, intocmai ca Moby Dick, o varianta a eternei „tragedii americane", reactualizata in conditiile agravante ale societatii americane postbelice.” (Marcel Cornis-Pope)


Carti similare cu Zbor deasupra unui cuib de cuci

Caietul

Caietul

de Jose Saramago

mai mult
Calutii mei, caluti frumosi

Calutii mei, caluti...

de Cormac McCarthy

mai mult
Parfum de femeie

Parfum de femeie

de Giovanni Arpino

mai multRecenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2018-04-29 17:43:12 Rating:

Inclusă în lista de lectură la categoria “Era și timpul să o citesc”, “Zbor desupra unui cuib de cuci” este o carte care consider că ar trebui să facă parte din programa școlară. Conține numeroase metafore și detalii pline de semnificație, care ar putea fi cu ușurință obiectul unor analize literare de bacalaureat.

Chiar dacă la prima vedere este o carte ușoară, am simțit că are...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145

cosminachucky
Recenzii: 0
Carti citite: 46

Patricia30
Recenzii: 0
Carti citite: 66