Siddhartha. calatorie spre soare rasare

scrisa de Hermann Hesse

Siddhartha. calatorie spre soare rasare de Hermann Hesse Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Rao
Autor (i): Hermann Hesse
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 9789731036922
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Fragment:
"..Cantecul fluviului rasuna molcom, pe mai multe voci. Siddhartha privi in apa, iar in apa curgatoare ii aparura niste imagini: aparu tatal sau, insingurat, plangandu-si fiul, aparu el insusi, insingurat, legat, si el, prin firele dorului de fiul cel plecat; aparu si fiul sau insingurat si el, baietandrul avantat pe orbita de foc a dorintelor sale de om tanar; fiecare urmarea cate un tel propriu, fiecare era fascinat de acel tel, fiecare suferea.

Fluviul canta cu vocea suferintei, canta plin de dor, curgand plin de dor catre telul sau, vocea lui rasuna ca un bocet.

„ Auzi?” intreba privirea muta a lui Vasudeva. Siddhartha dadu din cap confirmand.
- Asculta mai atent! Murmura Vasudeva.

Siddhartha se stradui sa sculte mai atent. Imaginea tatalui sau, propria sa imagine, imaginea fiului sau curgeau contopindu-se una cu alta, si imaginea Kamalei aparu si disparu curgand si ea, si imaginea lui Govinda si alte imagini aparura curgand si contopindu-se una cu cealalta, contopindu-se cu fluviul, alergand ca un fluviu, cuprinse de dor, de dorinta, de suferinta, iar glasul fluviului rasuna plin de dor, plin de o durere arzatoare, plin de o dorinta nepotolita.(...)"


Carti similare cu Siddhartha. calatorie spre soare rasare

Hanul lui Finn

Hanul lui Finn

de James Joyce

mai mult
Noaptea de sanziene vol. 1

Noaptea de sanziene...

de Mircea Eliade

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

NightChild
Recenzii: 1
Carti citite: 155

Juels
Recenzii: 0
Carti citite: 134

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107