Citindu-l pe turgheniev

scrisa de William Trevor

Citindu-l pe turgheniev de William Trevor Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): William Trevor
Traducator (i): Florin Slapac
Numar de pagini: 252 pagini
ISBN: 973-683-990-7
Anul aparitiei: 2002
Descriere: Citindu-l pe Turgheniev are ca personaj central o tinara sensibila de la tara, care se angajeaza intr-un mariaj nefericit cu un barbat mult mai in virsta, dintr-un oras invecinat. Mary Louise cunoaste totusi dragostea adevarata, dar Robert, iubitul ei, fidel cititor al lui Turgheniev, moare prematur, evenimentul declansind in ea revolta fata de rutina si conventiile vietii. Romanul are doua fire narative care se intretaie in capitole alternative. Unul prezinta trecutul personajului, celalalt se ocupa de prezent, mai precis de viata pacientei Mary Louise intr-un azil pe cale de desfiintare. Iubire sau nebunie? Aceasta intrebare creeaza o tensiune fertila din punct de vedere narativ, pe care scriitorul o fructifica magistral.

Romanul Citindu-l pe Turgheniev a aparut in 1991, alaturi de Casa mea din Umbria, intr-un volum intitulat Doua vieti. Imediat a fost considerat capodopera lui Trevor si nominalizat la Premiul Booker. Romanul a cunoscut, pina in prezent, peste cinci editii in Marea Britanie si a fost tradus in multe limbi.


Carti similare cu Citindu-l pe turgheniev

1q84 (ii)

1q84 (ii)

de Haruki Murakami

mai mult
Onorata instanta

Onorata instanta

de John Banville

mai multRecenzii

Laura Laura pe 2011-04-27 20:12:06 Rating:

Nu as fi crezut niciodata ca aceasta carticica ar putea ascunde in spatele celor doua coperti aparent banale.

Actiunea romanului semnat Willian Trevor, impreteste prezentul personajelor cu trecutul acestora.

Romanul incepe in momentul in care protogonista Mary Louise este luata de catre sot din azilul care urma sa-si inchida usile - acesta este prezentul.
...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147