Dreptul la un proces echitabil

scrisa de Radu Chirita

Dreptul la un proces echitabil de Radu Chirita Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dreptul la un proces echitabil 34 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Universul Juridic
Autor (i): Radu Chirita
Numar de pagini: 472 pagini
ISBN: 978-973-127-015-9
Anul aparitiei: 2008
Descriere: La acest moment, dreptul la un proces echitabil apare ca dreptul fundamental cel mai frecvent invocat atat in fata instantelor de judecata romane, cat si in plangerile adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului. Prezenta lucrare se doreste a fi un ghid al celor mai importante solutii care au fost promovate pentru asigurarea respectarii acestui drept cu toate garantiile pe care le implica, incepand cu dreptul de acces la justitie si terminand cu dreptul la o procedura contradictorie.

In principal, lucrarea are ca scop prezentarea jurisprudentei instantei europene in materie, dar si a practicii romane, insistandu-se pe acele domenii in care compatibilitatea intre cele doua este redusa. Ea se adreseaza astfel tuturor persoanelor implicate in activitatea judiciara: magistratilor, care trebuie sa asigure respectarea drepturilor partilor la o procedura; avocatilor, care trebuie sa isi reprezinte si sa isi apere clientii; justitiabililor, care trebuie sa fie constienti de drepturile de care beneficiaza in procedurile judiciare.


Carti similare cu Dreptul la un proces echitabil

Drept comercial. culegere de practica judiciara

Drept comercial....

de Patulea Vasile, Turianu Corneliu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!