Christine falls. dosarul unei morti suspecte

scrisa de Benjamin Black

Christine falls. dosarul unei morti suspecte de Benjamin Black Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Christine falls. dosarul unei morti suspecte 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Benjamin Black
Traducator (i): Cornelia Bucur
Numar de pagini: 448 pagini
ISBN: 978-973-143-114-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Romanul Christine Falls. Dosarul unei morti suspecte a fost nominalizat la Edgar Best Novel Award, 2008.

Benjamin Black este pseudonimul irlandezului John Banville, castigatorul Booker Prize, 2005, pentru romanul Marea, iar Christine Falls. Dosarul unei morti suspecte este primul thriller dintr-o serie de romane care il au ca protagonist pe Garret Quirke, un alcoolic singuratic, medic specialist in patologie si detectiv amator.

Garret Quirke, patologist la spitalul Holy Family, a vazut de atatea ori partea intunecata a vietii, incat nu-si mai pune prea mari sperante in viitor, nici in al lui, nici in al altora. Iar viziunea sa asupra vietii nu se schimba atunci cand, intr-o seara, trece pe la birou si il gaseste pe cumnatul sau, faimosul obstretician Malachy Griffin, falsificand un dosar privitor la decesul unei tinere, Christine Falls.

Autopsia facuta ulterior de Quirke arata ca tanara decedase in timpul nasterii, iar, in urma investigatiilor, Quirke descopera faptul ca Biserica Romano-Catolica din Dublin este implicata in traficul international de orfani.

Celelalte doua romane din serie sunt: The Silver Swan (2007) si The Lemur (2008, in prezent apare in foileton in New York Times).


Carti similare cu Christine falls. dosarul unei morti suspecte

Telefonul din bikini

Telefonul din bikini

de Rodica Ojog-Brasoveanu

mai mult
Înghețat

Înghețat

de Bernard Minier

mai mult
Sora cea mica

Sora cea mica

de Raymond Chandler

mai mult



Recenzii

o9iubire o9iubire pe 2011-03-10 19:32:56 Rating:

Christine Falls este povestea muşamalizării cauzei decesului dintr-un dosar medical, a trădarii şi a faptelor ce revin să bântuie prezentul şi să devoreze viitorul celor implicaţi.

Dedesubtul încăperii unde Brenda desfăşura petrecerea de rămas bun, Quirke îşi făcea de lucru în sala de autopsie scăldată în întuneric, observând totuşi dosarul pe care Mal încercă să îl ascundă sub...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140

Gavrilut Roxana
Recenzii: 20
Carti citite: 40

Sory_Luciano
Recenzii: 11
Carti citite: 207