Acolo unde tigrii sunt la ei acasa

scrisa de Jean-Marie Blas de Robles

Acolo unde tigrii sunt la ei acasa de Jean-Marie Blas de Robles Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Acolo unde tigrii sunt la ei acasa 41.3 lei *
Acolo unde tigrii sunt la ei acasa 59 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Jean-Marie Blas de Robles
Traducator (i): Doru Mares
Numar de pagini: 816 pagini
ISBN: 978-973-707-394-5
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Premiul Médicis 2008
Premiul Romanului FNAC

Eléazard von Wogau – eroul acestui roman de aventuri – este corespondent de presa in regiunea Nordeste din Brazilia. Un prieten ii cere sa revizuiasca un vechi manuscris, biografia inedita a unui celebru iezuit din secolul al XVII-lea, Athanase Kircher. Un personaj straniu, care a existat in mod real si care a fost considerat, la vremea lui, cel mai mare savant al tuturor timpurilor.

Pe masura ce parcurge textul despre viata lui Kircher, Eléazard devine captiv al unei anchete fascinante asupra teoriilor, enigmelor si povestilor care au populat destinul acestui calugar erudit, al carui nume este complet uitat in zilele noastre. In acest fel, romanul pe care il tineti in mana se desfasoara potrivit unui scenariu complex in care se impletesc, pe de-o parte, trecutul si prezentul, pe de alta parte, imaginarul si realitatea pentru a contura vietile catorva personaje, dependente unele de celelalte si aflate in cautarea propriului sens: Eléazard insusi, scriitor nerealizat, care se retrage in orasul baroc Alcantara, ruina a unui maret trecut colonial portughez; Elaine, sotia sa, paleontolog de succes, care – obosita de atitudinea nefericita a sotului sau – il paraseste si porneste intr-o expeditie prin jungla amazoniana, in cautarea unor fosile rare; in fine, fiica lor, Moéma, rebela si naiva, studenta la etnologie si prizoniera a unui univers paradiziac creat de droguri.

Un roman cu o intriga foarte bogata, enciclopedica aproape, care aminteste de povestile lui Umberto Eco, de magia lui Borges si de sarmul lui Italo Calvino. Lectura pare adesea un joc semantic, pentru ca unele texte se dovedesc a fi variante incifrate ale unor mesaje ce ar trebui sa ramana enigmatice in ochiul neinitiatului. O carte de mistere ale cunoasterii.

Athanase Kircher: un nume care, in mod paradoxal, pe cat de faimos a fost in perioada clasica, pe atat de necunoscut este astazi. Desi atotcunoscator (a pretins ca a descifrat hieroglifele) si autor a numeroase inventii (microscopul, lanterna magica), Athanase Kircher, acest Phoenix al intregii intelepciuni si invataturi – ale carui scrieri s-au pierdut aproape in intregime – s-a inselat, se pare, in mare parte din supozitiile sale. Un personaj fascinant, considerat de contemporanii sai drept cel mai luminat om al tuturor timpurilor, dar uitat de istorie, in favoarea marilor nume ale cunoasterii din secolul al XVII-lea, Newton si Leibniz.

Un roman tesut in jurul unui personaj don quijotesc care demonstreaza cat de relativa poate deveni in timp chiar si povestea unei vieti mari si implinite.

"Acest roman enciclopedic si mistificator, tesut din fire picaresti, fascineaza si incanta. Eruditia intra in slujba foiletonului universal. Imaginati-va un Umberto Eco interpretat de Indiana Jones. Un roman iezuit pana in maduva oaselor, amazonian pursange, brazdat de bifurcatii neintrerupte. Un cameleon care «atarna» greu! O minunatie, o constructie romanesca vertiginoasa." Le Figaro littéraire


Carti similare cu Acolo unde tigrii sunt la ei acasa

Insula cu elice

Insula cu elice

de Jules Verne

mai mult
Capitanul singleton

Capitanul singleton

de Daniel Defoe

mai mult
Capitanul casse-cou

Capitanul casse-cou

de Louis Boussenard

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!