Retorno 201

scrisa de Guillermo Arriaga

Retorno 201 de Guillermo Arriaga Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Retorno 201 13.93 lei *
Retorno 201 16.92 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Vellant
Autor (i): Guillermo Arriaga
Traducator (i): Liliana Plesa Iacob
Numar de pagini: 188 pagini
ISBN: 978-973-1984-25-4
Descriere: Retorno este una dintre strazile haoticului Mexico City, pe care locuiesc deopotriva pasiunile si regretele, violenta si iubirea, jocul si nebunia. Doctorul Del Río, vaduva Diaz, Rogelio, Vikingu’ sau Serafina trec zilnic unii pe langa altii, fara sa stie ca vietile lor devin pretext pentru un exercitiu stilistic care l-a consacrat pe Guillermo Arriaga: marile teme ale literaturii – dragostea si moartea – sunt proiectate, aproape cinematografic, pe un fundal esential tragic, uneori ironic, alteori la limita absurdului.

Un povestitor desavarsit, Guillermo Arriaga marturiseste ca „obligatia unui romancier este de a descoperi sensul mortii pentru a celebra viata”. Cele paisprezece povestiri care alcatuiesc volumul Retorno 201 reiau obsesiile literare prezente si in romanele sale: Escadron Ghilotina, Un dulce miros de moarte si Bizonul din noapte. In universul lui Arriaga nu exista podoabe, nici respect, ci violenta, promiscuitate, indiferenta, absurd si, uneori, ceva ce ar putea semana cu tandretea si compasiunea pentru aceasta umanitate ravasita pe care o pune in scena atat in cartile, cat si in scenariile sale.

“Guillermo Arriaga panorameaza viata oamenilor din cartierele marginase ale Mexico City, apropie durerea si violenta si deseneaza in filigran vise de mantuire. Povestile sale se perinda in ritm diabolic, lasandu-ne inmarmuriti.” - Martine Laval (Télérama)


Carti similare cu Retorno 201

Proiectul Rosie

Proiectul Rosie

de Graeme Simsion

mai mult
Dupa banchet

Dupa banchet

de Yukio Mishima

mai mult
Planul infinit

Planul infinit

de Isabel Allende

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!