Poveste despre doua orase

scrisa de Charles Dickens

Poveste despre doua orase de Charles Dickens Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poveste despre doua orase 9 lei *
Poveste despre doua orase 25 lei *
Poveste despre doua orase 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Paralela 45
Autor (i): Charles Dickens
Numar de pagini: 500 pagini
ISBN: 9736970175
Anul aparitiei: 2003
Descriere: De copil, Dickens a stiut sa capteze atentia celor din jur. Primele imagini, pe care le avem despre el, il surprind pe un scaun sau pe o masa cantand melodii comice si smulgand necontenite aplauze de la unchii si matusile care asistau cu entuziasm la spectacolul micutului. Mai tarziu, dupa ce isi va publica romanele in foileton, Dickens va cuceri un public larg, din toate paturile sociale. Conform estimarilor vremii, unul din zece britanici adunau in jurul lor prieteni sau membri ai familiei carora le citeau pasaje din operele lui Dickens, cu voce tare. Indreptandu-si atentia spre categoriile defavorizate ale societatii engleze si subliniind nedreptatile la care erau supusi oamenii obisnuiti, Dickens demasca neregulile din sistemul juridico-social al epocii victoriene.
"Poveste despre doua orase" este unul dintre romanele in care nedreptatea este adusa in prim-plan. Urmarind viata catorva protagonisti care trec prin evenimentele desfasurate inainte si dupa Revolutia Franceza, romanul sugereaza ca omenirea poate iesi din cercul vicios al crimelor si al razbunarii, numai daca va incerca sa ierte greselile celorlalti. Acest lucru devine evident in cazul doctorului Manette, inchis pe nedrept intre zidurile Bastiliei, doar pentru ca, printr-o scrisoare, a scos la iveala faptele crude si actele criminale ale fratilor Evrémonde; transportat in Anglia, impreuna cu alti prizonieri, eroul este nevoit sa se readapteze la lumea reala, insa niciodata nu va redeveni omul care fusese candva.


Carti similare cu Poveste despre doua orase

Omul de ianuarie

Omul de ianuarie

de David Mitchell

mai mult
Al patrulea zid

Al patrulea zid

de Sorj Chalandon

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!