Gargui

scrisa de Andrew Davidson

Gargui de Andrew Davidson Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Gargui 26.87 lei *
Gargui 34.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Andrew Davidson
Numar de pagini: 496 pagini
ISBN: 978-973-724-213-6
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Povestitorul din Gargui este un contemporan de-al nostru – cinic, frumusel si fustangiu – care bantuie prin vidul moral al vietii moderne. Romanul debuteaza cu eroul nostru conducand masina pe un drum intunecat, cand atentia ii este distrasa de ceea ce pare a fi o ploaie de sageti. Masina cade intr-o rapa, iar el sufera arsuri cumplite pe tot corpul. Isi revine pe un pat de spital, indurand chinuri inimaginabile, planuind in detaliu suicidul pentru ziua cand va fi externat – caci s-a transformat intr-un monstru, atat trupeste, cat si sufleteste. Dar lucrurile se complica odata cu aparitia unei femei misterioase, Marianne Engel, sculptorita de garguie, care ii marturiseste ca il cunoaste dintr-o viata anterioara, cand ei doi erau un cuplu de indragostiti.

Dincolo de tulburatoarea poveste de dragoste, Gargui poate fi considerat un roman cu cheie, intrucat isi livreaza mesajul apeland la filozofie, medicina, arhitectura, pictura si literatura. Topind alchimic legende si mituri din diferite zone si epoci – nordul viking, Anglia victoriana, Japonia feudala – Andrew Davidson creeaza o poveste de iubire stranie si originala, intr-un roman cotat ca o senzatie in lumea literara internationala si comparat cu In numele trandafirului al lui Umberto Ecco sau Pacientul englez al lui Michael Ondaatje.


"Gargui este pur si simplu un deliciu, o minune, un festin! Un roman scris cu aplombul, curajul si forta stilistica a adevaratilor maestri.”- Peter Straub


Carti similare cu Gargui

Safari insangerat

Safari insangerat

de Deon Meyer

mai mult
Exorcistul

Exorcistul

de William Peter Blatty

mai mult
Pistolarul (seria Turnul întunecat, vol. 1)

Pistolarul (seria...

de Stephen King

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

dragancristina
Recenzii: 0
Carti citite: 15

zadie
Recenzii: 5
Carti citite: 42

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107