Intre dumnezeu si cosmos

scrisa de Raimon Panikkar

Intre dumnezeu si cosmos de Raimon Panikkar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Intre dumnezeu si cosmos 16.58 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herald
Autor (i): Raimon Panikkar
Traducator (i): Cornelia Dumitru
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 973-7970-80-2
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Raimon Panikkar este un cercetator pasionat, riguros, un om al reflectiei, atent la viata. O fiinta cu o abordare senina, care stie sa se revolte in fata suferintelor lumii. Un singuratic iubitor de meditatie, care cultiva tacerea si e in stare sa vorbeasca ceasuri intregi despre ceea ce inseamna pasiunea lui. Aceste contraste si multe altele pot fi numite in cativa termeni simpli: o credinta ferma in valorile relatiei, o veneratie unita cu entuziasmul pentru viata - acest eveniment unic, aceasta veritabila sarbatoare -, o cultura a umanului si a ceea ce el numeste realitatea pur si simplu, trinitara prin excelenta, cu un Dumnezeu-Treime liber de orice solipsism si intim unit cu structura realului: inca o data, Dumnezeu, Omul si Lumea.

Pentru a castiga regiunile in care se traieste acest mister, este nevoie de angajarea resurselor trupului si ale inteligentei - la punerea lor in actiune unind si aceasta a treia dimensiune a lucrurilor, despre care victorinii din secolul al XII-lea spuneau fara sovaiala ca nu este accesibila decat celui de-al treilea ochi, doctrina care imbina stralucit anumite trasaturi ale intelepciunilor Orientului. Raimon Panikkar are drept unica tinta aceea de a reveni la acest centru si sa faca inteleasa puterea acestuia de integrare cosmoteandrica. De aici, privirea poate sa mearga mai departe, sa strabata toate orizonturile: atunci ii este ingaduit sa aseze culturile intr-un dialog rodnic, aceasta fara sa le separe pe nedrept de religii, carora li se cuvine sa li se recunoasca specificitatea proprie.

Cel care, in fata dumneavoastra, se declara convins de adevarul hinduismului la fel de mult ca si de cel al crestinismului, nu ramane dator atunci cand este vorba de punerea conditiilor unui dialog interreligios. Fiecare dintre aceste doctrine si aceste experiente se datoreaza, in realitate, de aceasta data in beneficiul unui dialog intrareligios, acceptarii caracterului relativ al tuturor sistemelor de reprezentare. Doar astfel, si pana in amanuntele proprii fiecaruia, poate fi atinsa acea a treia dimensiune susceptibila sa ne deschida catre viziunea realitatii pur si simplu in structura ei trinitara si relationala. - Gwendoline Jarczyk


Carti similare cu Intre dumnezeu si cosmos

Sfantul pavel

Sfantul pavel

de Arthur Darby Nock

mai mult
Omul universal - islamul si functiunea lui rene guenon

Omul universal -...

de Michel Valsan

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!