Care-i faza cu cititul?Care-i faza cu cititul? de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Care-i faza cu cititul? 31.4 lei *
Care-i faza cu cititul? 31.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 978-973-889889-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Incercand sa le deschida pofta de literatura cititorilor intre 10 si 14 ani, Care-i faza cu cititul? aduce laolalta 25 de texte prin care mari scriitori romani ai momentului isi povestesc primele pasiuni pentru carti. Datorita acestor intalniri esentiale cu scriitorii care le-au marcat copilaria, multi dintre cei care au acceptat invitatia la aceasta antologie sunt astazi, la randul lor, scriitori.

Semneaza: Florin Bican, Paul Cernat, Ioan Grosan, Dan Lungu, Robert serban, Rodica Zane, Cezar Paul Badescu, Laura Grunberg, Calin-Andrei Mihailescu, Dan Sociu, Cristian Teodorescu, Calin Torsan, Ioana Bot, Mircea Cartarescu, Fanny Chartres, Vasile Ernu, Bogdan Ghiu, Simona Popescu, Vlad Zografi, George Ardeleanu, Neaju Djuvara, Caius Dobrescu, Ioana Nicolaie, Ioana Parvulescu, Doina Rusti.

"Cartea pe care ti-o punem acum dinainte s-a nascut din bucuria de a darui. Nu exagerez catusi de putin. Atunci cand buna mea prietena, Florentina Samihaian, m-a imbiat sa ma alatur proiectului de a edita o serie de antologii pentru adolescentii de 10-14 ani, cu texte care sa le placa si sa le deschida pofta de citit, asta m-a facut sa spun „da" fara sa sovai macar o clipa. Si sunt convins ca asta au simtit si scriitorii care au scris pentru tine amintiri sau povesti - sau amintiri-povesti, sau povesti-amintiri - despre primele intalniri cu cartea, despre aventurile cititului. Primeste-le darul si te vei convinge si tu ca ce spun nu sunt vorbe goale. Vei intalni istorisiride tot felul, scrise de oameni la randul lor foarte diferiti: unii mai tineri, altii mai varstnici, unii mai visatori, altii mai cu picioarele pe pamant, unii mai seriosi, altii mai poznasi, unii mai veseli, altii mai melancolici, unii mai sfatosi, altii mai scumpi la vorba, unii mai blanzi, altii mai aspri si cate si mai cate. Dar, oricat de diferiti, toti par sa impartaseasca si sa marturiseasca increderea in puterea cartilor, a cititului, de a deschide nemaipomenite cai catre omenescul din noi insine." (Liviu Papadima, coordonatorul antologiei)


Carti similare cu Care-i faza cu cititul?

Percy Jackson şi Olimpienii (vol1). Hoţul fulgerului

Percy Jackson şi...

de Rick Riordan

mai mult
Bebe, hai la joacă!

Bebe, hai la joacă!

de Cătălina Bucur

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

FelfReque pe 09.06.2024 13:45:15

77 millionshares, in Portugal Telecom in a private sale as partof plans to sell non core assets, the bank said <a
href=https://cialis.lat/discover-the-best-prices-for-cialis>cialis for daily use</a> The infection often occurs as a herd problem, and up to 10 of cattle in a herd may be
affected


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!