Am ceva sa-ti spun

scrisa de Hanif Kureishi

Am ceva sa-ti spun de Hanif Kureishi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Am ceva sa-ti spun 13.68 lei *
Am ceva sa-ti spun 15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Hanif Kureishi
Traducator (i): Ariadna Gradinaru
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-689-371-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Prozator, dramaturg si scenarist, Hanif Kureishi a castigat prestigiosul Whitbread Award si a fost de doua ori nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu. Opera lui literara este tradusa in treizeci si sase de limbi.

O privire retrospectiva de un umor spumos, pe alocuri noir, asupra anilor '70–'80 si a guvernarii Thatcher, iata ce ofera romanul lui Hanif Kureishi. Sexul, cultura pop si psihanaliza sunt printre panaceele propuse de autor. Iar eroul sau, Jamal, psihanalist si scriitor de succes, e un teoretician plin de haz si de fraze memorabile, pus in umbra numai de celelalte personaje, si ele la fel de spectaculoase. Miriam, sora lui Jamal, e o depresiva cu accese de violenta care-si gaseste linistea in bratele lui Henry, director de teatru si prieten al fratelui ei, si el cu o istorie de familie hilara, menita sa complice si mai mult o relatie deja controversata. Rafi, fiul adolescent al lui Jamal cu Josephine, are si el probleme legate de despartirea parintilor sai, intre care povestea de iubire pare totusi sa nu se fi sfarsit. Dar in scena intra si Ajita, frumoasa si senzuala iubita din facultate a lui Jamal, care, molestata in tinerete de propriul tata, e inca in cautarea unei cai de a se elibera de trecut. Un teatru pe alocuri funebru, cu scene de o mare intensitate psihologica si un umor de situatie si de limbaj greu egalabile marcheaza acest roman gandit sa ofere o imagine a Londrei din anii '70 pana astazi.


Carti similare cu Am ceva sa-ti spun

Dubla constrangere

Dubla constrangere

de Chris Bohjalian

mai mult
Don camillo. lume marunta

Don camillo. lume marunta

de Giovannino Guareschi

mai mult
Monstri plini de speranta

Monstri plini de speranta

de Nicholas Mosley

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!