La umbra rodiului

scrisa de Tariq Ali

La umbra rodiului de Tariq Ali Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
La umbra rodiului 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Tariq Ali
Traducator (i): Ligia Caranfil
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 978-973-689-381-0
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Primul roman dintr-un cvintet al Islamului, La umbra rodiului e povestea prabusirii Granadei arabe, a violentei intruziuni a catolicilor spanioli in lumea musulmana, guvernata de propriile legi. Intr-o atmosfera impregnata de o senzualitate latenta, in adierea rodiilor ce aprind cerul inserarii, dramele personale ale unei familii se intalnesc cu cele ale marii istorii.

In adierea racoros-acrisoara a rodiilor din curtea nobilului arab Umar, marea si mica istorie se intalnesc: acolo unde Hind isi traieste cei dintai fiori ai iubirii, mezinul Yazid face primele descoperiri legate de lumea satului al-Hudayl, iar in mintea fratelui cel mare se urzesc planuri razboinice. In ciuda linistii aparente, lumea senzuala si aromata a Granadei arabe isi traieste crepusculul, caci visul unei Spanii ultracatolice este crestinarea fortata a comunitatilor de arabi si distrugerea civilizatiei acestora, socotita una a pierzaniei si desfranarii. Povestea familiei lui Umar ascunde multe mistere, de la o iubire incestuoasa sfarsita tragic din pricina sentimentului culpabilitatii la erotismul irezistibil al frumoasei Hind. Vietile tuturor par sa se desfasoare dupa ritmuri ancestrale, in acord cu un tip de spiritualitate care le infuzeaza fiecare gest cotidian si cu un cod al onoarei tacit ce le guverneaza existenta. Dar micul univers aparat de propriile legi si condus cu intelepciune de batranii satului, care obisnuiesc sa-si ospateze la masa lor dusmanii invinsi pe campul de lupta, e pe cale sa dispara, la fel ca strigatul sfasietor al muezinului in asfintit si ca mireasma rodiilor din curtea lui Umar.


Carti similare cu La umbra rodiului

Origini

Origini

de Dan Brown

mai mult
Second Life

Second Life

de S.J. Watson

mai mult
Serotonina

Serotonina

de Michel Houellebecq

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126