Ranile memoriei. nucsoara si rezistenta din munti

scrisa de Aurora Liiceanu

Ranile memoriei. nucsoara si rezistenta din munti de Aurora Liiceanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ranile memoriei. nucsoara si rezistenta din munti 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Aurora Liiceanu
Numar de pagini: 168 pagini
ISBN: 973-681-173-5
Anul aparitiei: 2003
Descriere: „Aceasta carte este despre un sat, Nucsoara, si despre oamenii ei de astazi, prinsi intr-o istorie, nu prea indepartata, care s-a numit rezistenta din munti, condusa de Toma Arnautoiu intre anii 1949 si 1958. Grupul Arnautoiu nu mai exista, membrii lui au fost executati. Mai exista insa supravietuitorii acelor vremuri – colaboratori sau «favorizatori», cum erau numiti de Securitate – si amintirile lor. Satul, dupa drama traita si tacerea ce i-a urmat, si-a actualizat trecutul, realizand ca drama a lasat urme nebanuite. Nucsoara este astazi ca un lac in care, nu foarte demult, a fost aruncata o piatra, undele ei cuprinzand totul si nelasand pe nimeni indiferent. Dar, in acelasi timp si tocmai din cauza acestui lucru, este dificil de gasit locul fiecaruia in acea drama. (...) In carte se incearca prezentarea personajelor acestui mit ca oameni, angajati in relatii interpersonale, in drama satului, cu framantari, sperante, temeri si disperari, «in carne si oase», prin chiar controversele pe care le starnesc amintirea si faptele lor. Accesul la aceste personaje, in viata sau nu, este inca posibil, usurand o perceptie a lor, dincolo de nuantele inerente mitizarii. Apropiindu-i si facandu-i asemanatori noua, ii putem intelege, dar putem totodata intelege si distanta care ne separa.” (Aurora Liiceanu)

Cuprins: Astazi: Nucsoara • Trecutul recent: rezistenta si sat • Colonelul Arsenescu • Toma Arnautoiu • Maria Plop • Psihologii diferite si moarte controversata • Lumea satului • Taranimea • Transferul violent de putere: Lica Putinelu, primarul emblematic • Chiaburimea: „elementul dusman” • Colhozul si groaza de abandon


Carti similare cu Ranile memoriei. nucsoara si rezistenta din munti

Vampirii energetici

Vampirii energetici

de Albert J. Bernstein

mai mult
Psihologie si publicitate

Psihologie si publicitate

de Lacramioara Mocanu, Anca Leanca

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!