Homo ludens

scrisa de Johan Huizinga

Homo ludens de Johan Huizinga Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Johan Huizinga
Traducator (i): H. R. Radian
ISBN: 978-973-50-1862-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a III-a

"Prin formatia si activitatea sa, Huizinga apare in cultura secolului al XX-lea ca un descendent al lui Jacob Burckhardt. El infaptuieste, ca si acesta, o foarte savanta, dar totodata lipsita de pedanterie sinteza intre istoria cultural-politica si aceea artistica a Occidentului - de unde si altitudinea discursului sau, care atinge adesea sfera celor mai cuprinzatoare vorbiri despre cultura si spiritualitatea europeana.

Homo ludens sta prinsa in cumpana dintre o nostalgie si un ideal. Adevarul ei istoric nu este de gasit decat scormonind la ratacirile civilizatiei noastre; conceptul ei desavarsit nu poate fi decat rodul unei prospectii, al locului pe care istoria nu l-a atins inca si unde spiritul ludic se va altoi direct pe trunchiul activitatilor fara de care nici o societate nu poate fi gandita. Formula trecerii din regnul necesitatii in cel al libertatii are in fond un iz ludic." (Gabriel Liiceanu)


Carti similare cu Homo ludens

Intelepciunea nesigurantei

Intelepciunea...

de Alan Watts

mai mult
Viata ca extaz

Viata ca extaz

de Alan Watts

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Erasm

Erasm


mai mult

Amurgul evului mediu

Amurgul evului mediu


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!