Planeta mediocrilor

scrisa de Ioan Grosan

Planeta mediocrilor de Ioan Grosan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Planeta mediocrilor 14 lei *
Planeta mediocrilor 17.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ioan Grosan
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-46-0989-5
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a III-a

„Grosan se impune prin inteligenta, talent narativ si descriptiv, putere de observatie si un subtil simt al umorului.” (Marian Papahagi)

„In microromanul SF al lui Ioan Grosan, Planeta Mediocrilor, toate personajele, fie piloti umani, fie roboti, comunica in acelasi jargon de tractoristi aflati in plina sedinta de partid. Naratorul se contamineaza si el de acest stil pompieristic, ceea ce face din cronica lui o vizibila mistificare, care celebreaza cu un aer fals serios indoielnicele realizari ale acestei lumi subrede de camionagii galactici si roboti stahanovisti. Excesele acestui stil pompieristic sunt, evident, deliberat dozate, astfel incat sa provoace reactia sanatoasa de exasperare a cititorului.” (Adrian Otoiu)

„Sunt de remarcat multele nuante ale atitudinii ironice la acest prozator, gradarea ironiei care cand numai irizeaza fin textul, o pinza observabila numai de ochiul expert, cand explodeaza in mari proiectii burlesti, care se urmeaza una pe alta, in avalansa.” (Gabriel Dimisianu)


Carti similare cu Planeta mediocrilor

O sa ne mai vedem

O sa ne mai vedem

de Stelian Tabaras

mai mult
Ritualul primaverii

Ritualul primaverii

de Alejo Carpentier

mai mult
Zece povestiri multilateral dezvoltate

Zece povestiri...

de Catalin Mihuleac

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!