Zvonurile

scrisa de Jean-Noel Kapferer

Zvonurile de Jean-Noel Kapferer Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Jean-Noel Kapferer
Traducator (i): Marina Vazaca
Numar de pagini: 364 pagini
ISBN: 973-50-1261-8
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Pentru public, cuvantul zvon evoca un fenomen misterios, aproape magic. O analiza a vocabularului curent e revelatoare in aceasta privinta: zvonurile zboara, cresc, serpuiesc, mocnesc, circula. Din punct de vedere fizic, sunt niste animale neobisnuite, iuti si nesatule, ce nu se integreaza in nici una dintre familiile cunoscute. Se pare ca efectul lor asupra oamenilor e asemanator cu cel al hipnozei: fascineaza, subjuga, seduc, inflacareaza.

Tema centrala a acestei carti consta in demonstrarea faptului ca o asemenea conceptie e gresita. Departe de a fi misterioase, zvonurile se supun unei logici al carei mecanism de functionare poate fi demontat. Suntem mai in masura acum sa raspundem marilor probleme puse de zvonuri. Cum se isca, de unde pleaca, de ce apar intr-o buna zi in cadrul unui grup sau intr-un anumit loc?

Jean-Noel Kapferer


Carti similare cu Zvonurile

Cum poate fi consolidata increderea in sine

Cum poate fi...

de Kenneth Hambly

mai mult
Psihiatrie in practica medicala

Psihiatrie in practica...

de Florin Tudose, Catalina Tudose

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!