Drumul egal al fiecarei zile

scrisa de Gabriela Adamesteanu

Drumul egal al fiecarei zile de Gabriela Adamesteanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Drumul egal al fiecarei zile 13 lei *
Drumul egal al fiecarei zile 25.9 lei *
Drumul egal al fiecarei zile 32.15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Gabriela Adamesteanu
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-46-1087-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a V-a revazuta
Postfata de Sanda Cordos

Romanul a primit Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor si Premiul Academiei.
A fost reeditat de Editura Eminescu (1978), Litera (1992) si Institutul Cultural Roman (2005).
A fost tradus in bulgara (Balkani, 2007), iar versiunea franceza a aparut in 2009 la Gallimard.

„In Drumul egal al fiecarei zile, Gabriela Adamesteanu izbuteste o proza sarcastica, de observatie realista, de tipul celei ilustrate de romanul englez al deceniului sase (Room at the Top, The Sporting Life), in care regasim eroul insingurat al unei familii umile sau umilite, decis sa sparga carapacea si sa obtina, eventual, revansa sociala. Demersul artistic al autoarei se deosebeste de cel al «furiosilor» britanici (John Braine, David Storey) in modul cum evita angajarea si patetismul, mentinand un balans viclean, asteptarea moderat egoista, rabdatoare, partial resemnata. Cele mai bune pagini rezulta acolo unde scriitoarea scruteaza cu necrutare, in scene memorabile, sordidul tineretii, penibilitatea gregara a varstei haotice.” (Norman Manea)

„Roman despre formarea (si, intr-o replica subtil asumata la modelul flaubertian, despre educatia sentimentala a) unei femei, unic, in aceasta privinta, in literatura romana, umbrit (pe nedrept) de concurenta pe care i-o face Dimineata pierduta, capodopera scrisa de Gabriela Adamesteanu, Drumul egal al fiecarei zile este o carte care, atat prin calitatea artistica, cat si prin placerea pe care o aduce si o mentine la lectura, merita atentia noilor generatii de cititori. Acestia au sansa sa intalneasca un roman viu, puternic, fara varsta, avand doar varsta adolescentei universale, in care stau impreuna spaima, exaltarea si necrutarea, ca si gandul cutezator si fara egal ca, da, «totul incepea, simteam, acum, cu mine».” (Sanda Cordos)


Carti similare cu Drumul egal al fiecarei zile

Al dumneavoastra sincer, surik

Al dumneavoastra...

de Ludmila Ulitkaya

mai mult
Viata incepe vineri

Viata incepe vineri

de Ioana Parvulescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107