Luka si focul vietii

scrisa de Salman Rushdie

Luka si focul vietii de Salman Rushdie Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Luka si focul vietii 28 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Salman Rushdie
Traducator (i): Dana Craciun
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-46-1830-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Cea mai recenta carte a lui Salman Rushdie, tradusa in limba romana la numai cateva luni de la aparitia editei originale.

Luka si Focul Vietii este o continuare a basmului Harun si Marea de Povesti si a fost scris, la randu-i, tot pentru unul din fiii sai. Atunci cand renumitul povestitor Rasid Khalifa, „Sahul de Blah”, cade intr-un somn malefic, prada unui blestem, fiul sau cel mic, Luka, porneste cu indarjire intr-o expeditie in Lumea Magica, pentru a fura Focul Vietii, singurul care il poate readuce la viata pe iubitul sau parinte. El este insotit in calatoria lui de un caine si un urs de circ, cutu Ursu si ursul Cutu, de un misterios si adesea inspaimantator dublu al tatalui sau, Tatanonimul, iar pe parcursul cautarii sale, in care ploua cu peripetii fascinante, apar numeroase alte personaje magice si mitologice, de la fermecatoarea Insultana de Zel pana la titanul Prometeu, un alt Hot al Focului. Scrisa cu acelasi talent si aceeasi verva care l-au consacrat pe Rushdie, Luka si Focul Vietii este o carte cuceritoare, un basm modern si o lectura pasionanta.

„O sarbatoare a artei povestirii, un potential preambul la cartea pe care se spune ca o scrie Rushdie despre propria lui «adormire» impusa si o lectura delicioasa, plina de verva si culoare.” (Kirkus Review)

„Odata cu aparitia volumului Luka si Focul Vietii, situatia este clara: povestitorul s-a intors. Si in ce fel...! S-a intors cu o poveste despre iubire – poate nu tocmai cea la care v-ati astepta, dar tocmai acestea sunt cele mai reusite, nu-i asa?”(Amrita Tripathi)

„Pe langa uimirea starnita de formidabilul pusti ce avanseaza pas cu pas pe traseul sinuos al povestii, cartea ilustreaza cu maiestrie momentul cand adultii ii farmeca pe copii comportandu-se ei insisi ca niste copii...” (The Guardian)

„Aventurile lui Luka, eroul ce traverseaza Vartejul de Nescapat si Suvoaiele de Povesti, sunt intocmite dupa tiparul din O mie si una de nopti.” (The Telegraph)

„Odata ce ajungem sa le folosim tot timpul, din nume nu raman decat sunetele: etimologia lor e pierduta pe vecie sub praful obisnuintei, asa cum se intampla cu mai toate minunile lumii.” (Salman Rushdie)


Carti similare cu Luka si focul vietii

Comediantii

Comediantii

de Graham Greene

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146

ioanaledac
Recenzii: 0
Carti citite: 44