Teoria king kong

scrisa de Virginie Despentes

Teoria king kong de Virginie Despentes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pandora-M
Autor (i): Virginie Despentes
Traducator (i): Marie-Jeanne Vasiloiu
Numar de pagini: 184 pagini
ISBN: 978-973-88900-8-4
Anul aparitiei: 2009
Descriere: O autobiografie cu mesaj puternic, o provocare pentru a concepe feminitatea altfel decat prin raportare la clasica superioritate masculina.

Virginie Despentes ataca fara menajamente trei chestiuni care pareau fumate definitiv: violul, prostitutia si pornografia. Actorul principal in toate aceste episoade - care tin decisiv de sexualitate - este, evident, femeia.

Povestindu-si viata, autoarea ilustreaza un paradox, cel al femeii care nu s-a putut asuma decat ca1cand in picioare canoanele care i-au fost impuse, respectiv autoimpuse: senzualitatea, supunerea, inocenta. O carte ale carei marturisiri sunt fara doar si poate socante, atat prin continut, cat si prin aplomb. O scriitoare care isi traieste viata cu o libertate de sine halucinanta.

"Scriu din randul nasoalelor, pentru nasoale, babe, camionagioaice, frigide. neregulate, neregulabile, isterice, handicapate, pentru toate cele excluse de la marele targ al tipelor faine. si incep asa, pentru ca lucrurile sa fie clare: nu-mi cer scuze pentru nimic, nu ma plang de nimic. Nu m-as da pe nicio alta, pentru ca a fi Virginie Despentes e o chestie mai tare decat orice." - Virginie Despentes


Carti similare cu Teoria king kong

Jurnalul unei fete greu de multumit

Jurnalul unei fete...

de Jeni Acterian

mai mult
Lupta mea - Cartea a cincea: Mai sunt și zile cu ploaie

Lupta mea - Cartea a...

de Karl Ove Knausgard

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!