Giorno dopo giorno - zi dupa zi

scrisa de Salvatore Quasimodo

Giorno dopo giorno - zi dupa zi de Salvatore Quasimodo Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Giorno dopo giorno - zi dupa zi 18.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Paralela 45
Autor (i): Salvatore Quasimodo
Traducator (i): Ilie Constantin
Numar de pagini: 184 pagini
ISBN: 978-973-47-0933-5
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Nostalgia sicilianului Salvatore Quasimodo (1901-1968), laureat, in 1959, al premiului Nobel pentru literatura, „include un regret ca o vinovatie sublimata, o durere de a nu fi gasit un ideal modus vivendi al poeziei si al prezentei siciliene. Plangere dupa Sud, una dintre culmile poeziei sale, impresionanta printr-o extrema acuitate lirica, are de aceea subtextul pregnant al parerii de rau: am optat pentru viata generoasa, pentru dragoste, pentru liniste, pare sa spuna acest subtext, am naufragiat, uitand insa ostrovul ce mi-a luminat copilaria, abandonandu-l pe totdeauna cadentei sale tragice, intre farmec inefabil si spectrala mizerie. (...)
Quasimodo este unul dintre poetii a caror opera poarta pecetea desavarsitei unitati intr-un asemenea grad, incat poemele se pot lipsi de titluri, devenind simple elemente ale intregului operei sale. Aceasta este o caracteristica a poeziei contemporane, iar o alta, prezenta in egala masura in opera lui Quasimodo – mai cu seama in volumele de dupa razboi – este acea simplitate cu efecte atat de stranii si de neasteptate, care domina poetica moderna.”
A.E. Baconsky


Carti similare cu Giorno dopo giorno - zi dupa zi

Ultima patrie - antologie de poezie

Ultima patrie -...

de Mariana Codrut

mai mult
Spirale

Spirale

de Calin Liviu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

YigruZeltil pe 10.11.2010 18:33:04

Vă recomand să citiţi doar poezia "Oraş străin". E cea mai valoroasă din toată cartea aceasta. În rest, Quasimodo e un poet decent, dar nu demn de Nobel, îmi pare.
Montale, cu un stil ÅŸi un destin similar, de asemenea Nobelizat, e mult mai bun. Cred eu.


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

YigruZeltil
Recenzii: 6
Carti citite: 65