Design of business

scrisa de Roger Martin

Design of business de Roger Martin Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Publica
Autor (i): Roger Martin
Numar de pagini: 184 pagini
ISBN: 978-973-1931-42-5
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Cele mai multe companii vor sa inoveze. Sa vina cu ceva care sa schimbe lumea, ca iPod sau ca Facebook. Unele fac eforturi, investesc in dezvoltare, platesc designeri, consultanţi şi aşa mai departe. Dar rezultatele nu sunt decat rareori pe masura eforturilor. De ce? In Design of Business, Roger Martin vine cu un raspuns convingator: avem prea multa incredere in gandirea analitica, aceasta servind doar la rafinarea datelor cunoscute prin mici imbunataţiri.

Pentru a inova, companiile au nevoie de paradigma designului, adica de o gandire care ţine de felul cum avanseaza domeniul datelor cunoscute de la o etapa la alta: de la mister (ceva ce nu putem explica) la euristica (o regula empirica ce duce la soluţie), la algoritm (o formula predictabila pentru producerea unui raspuns) şi la cod (formula devine atat de previzibila, incat este aplicata automat).

Martin arata cum Procter & Gamble, Cirque du Soleil, RIM ş.a. folosesc paradigma designului şi ard etapele, ajungand la inovaţii ce le asigura avantajul competitiv.

"Design of Business ne arata un Roger Martin in plina forma, un Roger Martin care ne provoaca sa regandim felul in care construim organizaţii inovatoare."

Malcolm Gladwell, autorul carţilor Excepţionalii şi The Tipping Point

"In Design of Business, Roger Martin descrie tensiunea dintre gandirea analitica şi creativitatea intuitiva din organizaţii. Soluţia lui: paradigma designului, care aduce aceste doua forţe opuse şi necesare intr-un echilibru dinamic. Este o carte care le va fi pe plac şi celor interesaţi de teorie, şi celor interesaţi de practica."

Tom Glocer, CEO, Thomson Reuters

"Roger Martin explica in aceasta carte un paradox al afacerilor din zilele noastre: supraaprecierea gandirii analitice ne lasa descoperiţi in faţa schimbarilor şi orbi la orice oportunitate. Lasaţi-va deoparte parerile preconcepute doar atat cat sa citiţi Design of Business şi veţi vedea apoi lumea cu alţi ochi."

Will Setlife, Vicepreşedinte, Strategy, Insights & Innovation, Target


Carti similare cu Design of business

Noile reguli de marketing si pr

Noile reguli de...

de David Meerman Scott

mai mult
Puterea: de ce unii reusesc sa o obtina, iar altii nu

Puterea: de ce unii...

de Jeffrey Pfeffer

mai mult
This is retention

This is retention

de Mihai Dragnea

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!