Demonul

scrisa de Abel Posse

Demonul de Abel Posse Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Demonul 3 lei *
Demonul 5 lei *
Demonul 10.43 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Abel Posse
Traducator (i): Ileana Scipione
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-143-027-0
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Romanul Demonul este primul volum din trilogia cuceririi si descoperirii Americii, din care mai fac parte Cainii Paradisului si El largo atardecer del caminante.

Publicat in 1978, romanul lui Abel Posse aduce o viziune halucinanta asupra cuceririi Americii, in care imaginatia luxurianta, ironia aspra si stralucirea poetica convietuiesc intr-un spatiu dionisiac ce nu cunoaste norme sau limite. Romanul este o expansiune a legendei Lope de Aguirre, una dintre figurile cele mai controversate ale cuceririi Americii si o tema perpetua in literatura si cinema.

Conchistadorul spaniol Lope de Aguirre s-a razvratit in 1560, in cursul unei expeditii prin delta Amazonului, unde cauta El Dorado pentru viceregele din Peru, sub conducerea lui Pedro de Ursua; el s-a pus in fruntea asa-numitilor maranones si a urmarit sa consolideze Imperiul Maranon, sa puna mana pe Peru, intarindu-si oastea cu o mie de negri, sa faca din Spania o vasala si sa stapaneasca lumea.

Aparent, a crezut doar in vointa de a putea, in fiesta razboiului si fervoarea delirului (dispretuind letal pe cine nu i-l impartasea, ori era indiferent). A murit la Barquisimeto, asasinat de proprii sai tovarasi.


Carti similare cu Demonul

Rolanda - cele patruzeci de scrisori ale lui renier joskin de lamarache catre rolanda

Rolanda - cele...

de Herman Teirlinck

mai mult
Ultima concubina

Ultima concubina

de Lesley Downer

mai mult
Hotul de carti

Hotul de carti

de Markus Zusak

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!