Civilizatiile antice

scrisa de Pierre Miquel

Civilizatiile antice de Pierre Miquel Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Civilizatiile antice 18.75 lei *
Civilizatiile antice 18.91 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Erc Press
Autor (i): Pierre Miquel
Descriere: Viata de zi cu zi a oamenilor, colectie coordonata de Pierre Miquel, professor emerit la Sorbona. Patrunde in viata egiptenilor, a grecilor si a romanilor cu ajutorul unor minunate reconstituiri istorice ilustrate si descopera toate detaliile traiului lor de zi cu zi.

Cu volumele din Viata privata a oamenilor vei putea reface cursul istoriei omenirii si vei intra in posesia unei bogate si valoroase colectii. Studiul istoriei a insemnat multa vreme pentru copiii nostri invatarea unei suite cronologice a faptelor de exceptie ale marilor oameni, la care se adauga descrierea bataliilor. Trecutul era in general eroic.

Memoria oamenilor, redusa la aceste evenimente, nu exprima decat o succesiune de domnii si de carmuri, de razboaie si de revolutii. Iata de ce, la originea aceste colectii "Viata de zi cu zi/Viata privata a oamenilor", s-a aflat dorinta care anima echipa creatore: aceea de a arata cum istoria populatiilor in viata lor intima si colectiva putea suscita si un altfel de interes, ba chiar curiozitate, satisfacand imaginatia copiilor.

Faptul de a sti ca romanii erau pasionati dupa jocurile de circ, ca egiptenii practicau chirurgia, ca grecii au construit cetatea ni se va parea esential, mai stimulator probabil pentru mintile tinere de astazi decat faptele eroice individuale ale personalitatilor acestei lumi.


Carti similare cu Civilizatiile antice
Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!