Regele alb

scrisa de Gyorgy Dragoman

Regele alb de Gyorgy Dragoman Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Regele alb 7.99 lei *
Regele alb 28 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Gyorgy Dragoman
Traducator (i): Ildiko Gabos-Foarta
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-46-1009-9
Anul aparitiei: 2008
Descriere: In numai doi ani de la aparitie, la prestigioasa editura Magveto din Budapesta, Regele alb a inregistrat un succes remarcabil, fiind publicat si/sau in curs de publicare in alte 18 tari: SUA, Germania, Franta, Italia, Olanda, Israel, Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Polonia, Grecia, Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania.

Structurat in 18 capitole, fiecare echivalent cu cate o nuvela aproape autonoma, romanul urmareste, pe parcursul unui an si jumatate, intamplarile, cand hazlii, cand dramatice, ale personajului principal, un copil de 11 ani pe nume Dzsata, al carui tata e "reeducat prin munca" la Canalul Dunare-Marea Neagra din pricina semnarii unei petitii cu continut critic la adresa regimului, ceea ce il face vinovat de "activitati subversive antistatale". In societatea profund dictatoriala in care traieste Dzsata, marcata de penurie, teama, minciuna, neincredere, violenta si frustrari, cititorul va recunoaste cu usurinta Romania "epocii de aur". Bildungsroman plin de aventuri tragicomice relatate cu savoarea ingenuitatii varstei fragede, volumul lui Dragoman a fost, vreme indelungata, vedeta librariilor maghiare.

"Vocea lui Dzsata este limpede si apropiata, de parca baietelul s-ar uita drept in ochii cititorilor carora li se adreseaza. Si, asemenea lui Huckleberry Finn, un alt copil rebel devenit celebru, Dzsata este un maestru al evaziunii, un etern nesupus." (The Times)

"Copilaria lui Dzsata pare sa prinda viata sub ochii nostri, in toata bogatia si complexitatea ei. Cu un talent uluitor, Gyorgy Dragoman recreeaza o intreaga lume de gesturi si obiecte, fragmentele de povesti din care este alcatuit romanul coagulandu-se in jurul jucariilor artizanale si arsenalului improvizat al unui baietel de unsprezece ani." (The Sunday Telegraph)


Carti similare cu Regele alb

Tu

Tu

de Caroline Kepnes

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!